Innan du åker hem och intar jättebebisrollen: Tänk!

Om det är något som retar gallfeber på mej så här i juletider så är det alla som ska hem till mammsen och pappsen och myyysa. Inget fel i det så klart, jag åker också hem och myser. Det är när jag fattar att mysa betyder att förvandlas till jättebebis som jag ilsknar till. Läste någonstans om någon som såg fram emot att slippa diska på 2 veckor. Jag blir bara: ?????
Du tänker alltså åka hem till dina föräldrar, plösa ned dej i soffan och inte ens hjälpa till med disken på hela julen?

Människor som alltså är 30-någonting, som jag, åker hem och regrederar till barnstadiet? En måste väl för sjutton hjälpas åt? För jag tänker så här: Är en 30-någonting så har en väl ofta föräldrar som är 60-någonting, som faktiskt börjar bli äldre och förtjänar lite julefrid de med.

Jag vet inte varför jag reagerar så starkt på det här, kanske för att jag vet att föräldrar inte finns gör alltid. Min pappa finns inte längre i livet. Kanske är det för att jag är avundsjuk på de som är så där sorglöst omedvetna att de inte ens tänker i de här banorna.

Men i alla fall: Hjälps åt i jul! Låt mammsen och pappsen också få ligga i soffan och äta knäck.

11 tankar om “Innan du åker hem och intar jättebebisrollen: Tänk!

 1. Åh Gud jag blir så irriterad på sånna människor!! Och min bror (40 år!!!) är exakt så. Jag ser det oxå som att jag åker hem och myser och visst kan jag känna att jag får avlastning för hos dem finns inga ”måsten”. Men jag lagar mat och diskar och går med hundar och ja, allt man kan tänka sig. Och de är gärna med barnen eftersom att de inte träffas så ofta. Men folk som åker hem och beter sig som bortskämda tonåringar vill man ju slå lite på.

  Gilla

  • Ja, jag tycker ju också att jag myser hemma fast inte genom att bli uppassad. Vi hjälps åt helt enkelt, precis som ni verkar göra 🙂 Du får ta brorsan i örat och berätta för honom att han är vuxen nu 😉

   Gilla

   • Ha ha ha det är skitsvårt att prata med honom. Vi har inte den bästa relationen och när vi sågs hos mamma och pappa sist var det första gången på tre år. Men hade de kommit till kul hade jag varit tvungen, hans tjej (oxå 40) gör likadant. Jag blir helt häpen.

    Gilla

 2. Asså för i helvete! Jag blir så galen på sånt!!! 😦 när jag åker hem, lagar jag mat och bakar fika till mamma o pappa, dom är lixåm värda det..varför skulle som behöva slita…pinsamt hur många beter sig..

  Gilla

 3. oj…jag ser det tydligt att det händer i vissa familjer nära mig…kanske har jag en jättebebis till svåger eller vad vet jag vid närmare eftertanke…
  och det är ännu värre när den där jättebebisen har två bebisar till med sig och jag tänker många gånger att det är fanimig inte okej, men samtidigt nånstans så lägger jag band på mig för att inte fixa årets Norenjul, men har du nåt smidigt tips o råd så tar jag o resten av familjen gärna emot det 🙂
  Men jag håller med dig, det är liksom all skam på torra land det är ett som är säkert.

  Gilla

  • Hm..tips och råd? Jag har två varianter :
   1. Ställ dej 2 centimeter från bebisens ansikte och skrik: ”- Dett är f*n inte ok!! Du är VUXEN! Hjälp till!!!”
   (Bäddar dock för ev..Norenjul)

   2. Låtsas inte om att du fattar att bebisen är en bebis. Räck den en trave smutsiga tallrikar eller en karott potatis en be hen diska, respektive skala som det vore en självklarhet, för det är det ju.
   (Detta utveckas endast till Norenjul om bebisen skulle protestera)

   Lycka till! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s