Ett nyårslöfte: Mindre stress

Har ni några nyårslöften? Jag har ett enda: Jobba mer på att vara mindre stressad. Ni som läst den här bloggen ett tag vet att jag tampas med mina stressnivåer hela tiden, mitt eviga listbyggande och de logistiska lösningar för att allt ska gå så snabbt som möjligt. Jag har därför tänkt att 2014 ska bli det år jag lär mej att jag bara kan göra en sak åt gången, verkligen fokusera på det jag gör och inte tänka på vad jag ska göra härnäst. Löpningen har i och för sej hjälpt mej mycket med att minska på stressen men jag vill minsann bli ännu lite lugnare.

Det låter kanske motsägelsefullt att jobba mer på att känna mindre stress. Men jag menar bara att jag ska tänka extra på att stressa ned, bli bättre på att stoppa mej själv när jag känner att jag bär iväg i tankarna. Tänkte att det kunde vara bra att kanske prova på lite meditation och yoga lite mer för att komma dit. Har ni några andra avstressningstips?

8 tankar om “Ett nyårslöfte: Mindre stress

 1. Ja, löpningen hjälper mycket! Och även yogan tycker jag. Har man bråttom (motsägelsefullt sa vi va?) 😉 så räcker det ofta med kort ”meditation”. Sitta helt avslappnat, andas lugnt och tänka på ingenting (Eller något som gör en glad /avslappnad). Vad är 5 min på ett dygn? Man kan ta sig de där korta stunderna! 🙂

  Gilla

  • Ja, en kan ju det! Ta de korta stunderna alltså. Jag har bara en knepig förmåga att tro att jag inte hinner. Men de tankarna ska motas i år. Ingen kommer att tacka en för att en går och hetsar över småsaker.

   Gilla

  • Nej, det är ju inte det. Hållbart alltså. En är sjukt effektiv men går sönder inombords bit för bit. Det är det absolut inte värt! Vi håller tummarna för att 2014 är året vi hittar lugnet 🙂

   Gilla

 2. Mitt tips är också meditation. Det är jättebra mot stress. Jag läste ett smart talesätt av vem det nu var. ”Meditera 20 minuter varje dag. Har du inte tid med 20 minuter, meditera då i en timme.”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s