En summering av 2013

Jag har bloggat på denna bloggen runt ett halvår och varit en löpare lite längre än så så detta blir kanske mest en halvårssummering. Men vi börjar i alla fall på nyårsafton 2012/13. Vi firade med vänner och trots att jag kände mej urtjusig i min röda 2handklänning så kände jag mej även ganska stor och tung. Jag kände inte riktigt igen min kropp och hade redan här börjat tänka att det skulle vara häftigt att springa. Jag läste Linas blogg och inspirerades. Tänkte att jag ville vara så som hon: energisk, pigg och snabb. Vet att jag vid något tillfälle sa till Daniel: ”-Tänk om jag bara kunde bli helt besatt av träning”. Men det var en utopi, något jag inte direkt trodde på.

image

Rätt tjusig men aningen obekväm i kroppen jag fått och lite tung.

Sen fortsatte vintern i lite samma stil, jag började inte träna men på något vis hade ett litet frö såtts. Maj kom och jag tänkte att: ” Nä, nu!” och började verkligen peppa för att börja springa.

image

Och så i Juni kom jag igång! Trots att jag bara klarade att springa runt 200 meter utan att vilja dö så var det blixtförälskelse på en gång. Jag ville springa, springa, springa hela tiden. Benen värkte och jag gick helt stelbent hela sommaren men jag höll i. Tillslut klarade jag att springa hela den lilla sträckan jag mätt upp (ca 2,5 km tror jag, orkar inte kolla exakt). Vilken lyckodag! I samband med att jag började springa la jag också om kosten och började äta lågkolhydratkost och kilona började sakta lämna min kropp.

image

Jag började också blogga väldigt mycket om löpning på min gamla blogg och blev mer och mer sugen på att skaffa en träningsblogg. I Augusti drog jag igång den här bloggen och kunde skriva hejvillt om löpning. Jag är så glad för det! Den här bloggen ger mej kontakt med så många härliga, peppiga och inspirerande människor och det har helt enkelt aldrig varit så kul att blogga som nu.

image

I samband med att jag startade den här bloggen drog jag också igång resan mot favoritjeansen där målet var att komma i ett par jeans jag haft när jag, som jag upplevde det, haft min ”vanliga kropp”. Jag funderade mycket kring kroppsacceptans, vikthets o.s.v när jag gjorde detta men fortsatte ändå eftersom jag fann det oerhört peppande och motiverande. I November gick jag i mål.
Jag upptäckte också att jag hittat balansen. En oerhört skön insikt efter år av panikbantning och överätning.

Under året klarade jag också mitt första uppsatta mål, 5 km och senare även milen. De kan läsa om det här i en tidigare summering jag gjort av min löparresa.

Men för att avsluta: 2013 är året då jag fann löpningen, något jag liksom aldrig på allvar trodde att jag skulle klara. Men vilken vinst det varit! För kroppen och kanske allra mest för själen. 2014 hoppas jag ska bli ett år av lopp och ett år då jag springer 5 km under 30 minuter. Den mer långtgående målbilden är att bli ett seg gammal dam som svischar förbi förvånade ungdomar i spåret.

image

7 tankar om “En summering av 2013

 1. Jag älskar årssummeringar, så tack för att jag fick läsa din! Det känns som om vi har en del gemensamt vad gäller 2013 — ett litet frö såddes, vi kom igång så småningom och sedan fann vi löpningen. Alltså ÄLSKA LÖPNING! 🙂 Du är grym, Charlotta, som fortsatte med löpningen, din mat och din resa. Gott nytt 2014!

  Gilla

 2. Härlig och inspirerande summering av året! Du är så duktig och jag tycker fortfarande att det är så roligt att vi började springa typ samtidigt, känner alltid igen mig så mycket i det du skriver.
  Gott nytt år!

  Gilla

 3. Så himla coolt att gå från att inte springa alls till en mil! Vilken grej. Jag förstår precis hur du känner dig för jag gjorde likadant för några år sedan. Vad roligt att se det hela i ett enda inlägg, det ger lite mer wow-känsla över det hela 🙂 Lycka till under 2014 med springningen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s