Och hej rena Januari (och resten av året)!

image

image

Efter att vi kravlat oss upp ur sängen efter lång sovmorgon så tog vi oss en promenad till en pizzeria och åt en sedvanlig nyårsdagspizza. Den där pizzan var noga inplanerad. Min matfilosofi runt jul och nyår har varit att äta precis vad jag känt för men att inte överäta eftersom jag inte mår bra av det. Det har gått väldigt bra och jag har gått upp väldigt lite under dessa dagar, mest vätska skulle jag tro eftersom jag ätit mer kolhydrater än vanligt.  Det känns också så skönt att inte ha samma laddade förhållande till mat längre. Jag ”passar inte på” att äta massor för att jag får. Jag äter lagom av det jag gillar och är nöjd. Jag känner mej fri helt enkelt!

Men i alla fall, tanken har hela tiden varit att avsluta mitt mer kolhydratsrika ätande med den där nyårsdagspizzan. Nu är det tillbaka till normala matvanor, de som jag mår bäst av och inte blir så…ehm..taskig i magen av. Jag ska försöka boosta extra nu i Januari, dra ned på mejerier och äta näringstät, vitaminrik och GOD mat. Naturligtvis vill jag ju äta så hela året men Januari blir en rivstart med lite extra omsorg om vad jag stoppar i mej. Men jag tänker ALDRIG, aldrig bli fanatisk. Jag vill äta för att leva, inte tvärtom.

6 tankar om “Och hej rena Januari (och resten av året)!

  1. Jag kommer att ändra mina matvanor radikalt! I morgon ska jag äta en pizza, men sen är det ändring som gäller. Inget mer kött, främst veganskt och mycket raw. Åh, jag är så pepp på detta! Ska skriva mer om det i morgon (cliffhanger!!!).

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s