Raw tabbouleh med hummus

004red

006red

Hjälp vilken god middag vi åt idag: raw tabbouleh med hummus! Jag hittade detta receptet hos So, I live in Berlin för ett tag sedan och blev sugen på att testa. Idag tyckte jag det passade extra bra att köra igång 2014 med en vitaminbomb så jag gjorde slag i saken och gjorde min egen tabbouleh. Det ångrar jag verkligen inte, det var liksom oväntat gott! Jag använde receptet i länken som grund men drog ifrån och la till lite utefter vad jag själv hade hemma.

Så här gjorde jag min tabbouleh:

(receptet räcker nog till ungefär 4 rejäla portioner)

Salladen

* 1/2 normalstort blomkålshuvud
* 1 näve groddar av valfri sort
* 1 1/2 dl frysta gröna ärtor
* 2 tomater, urkärnade så att salladen inte blir så blöt
* 2 avocados

Dressing

* 4 msk hackad persilja (eller mer om du vill)
* Saften från en citron
* 1 tsk flingsalt
* 1/2 dl olja

Riv eller kör blomkålen i en matberedare tills den är grynig (min blev kanske väl storgrynig). Hacka tomater och avocado i bitar och blanda ner i blomkålen tillsammans med ärtor och groddar. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Blanda ihop noga.

Till min sallad serverade jag hummus. Den är ju inte raw eftersom kikärtorna är kokta (tror jag) men herrejösses vad gott det var till!

Hummus

* en burk kikärtor
* 2 klyftor vitlök
* 1 dl olja
* Saften från en halv citron
* en nypa salt eller två

Lägg alla ingredienser i en bunke och kör loss med mixerstaven tills du har en krämig massa. Blir det för torrt går det att addera mer olja eller citron. Går så klart också att göra i matberedare.

5 tankar om “Raw tabbouleh med hummus

  1. Ping: Tillbaka på banan och raw- nyfiken | Charlotta Sofia springer & trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s