Smurfmat – kokosgröt med blåbär lchf/low carb

image

Detta suspekta blåa åt jag precis till kvällsmat! Ja, det kanske ser konstigt ut men är bara kokosgröt med blåbär. Verkligen jättegott och mättande. Till serverade jag en klick (ganska stor) jordnötssmör och mjölk. Tänker att jag ska göra mandelmjölk eller kokosmjölk tills imorgon eftersom jag vill dra ned på mejerierna, men idag fick det som sagt bli vanlig mjölk.

Så här gör jag gröten:
Värm 0,75 dl vatten och en nypa salt i en kastrull. Tillsätt 1/2 tesked kanel och låt också en tesked kokosfett smälta i vattnet. Vispa ned 1 msk kokosnötsmjöl och 1,5 msk kokosflingor. Knäck sedan i 2 ägg och vispa som sjutton så att det inte blir klumpar. När gröten tjocknar kan du ha i ett gäng blåbär och röra runt. Jag tillsatte också någon msk linfrö och lite solroskärnor.
Klart!

3 tankar om “Smurfmat – kokosgröt med blåbär lchf/low carb

  1. Ping: En morgon | Charlotta Sofia springer & trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s