Lite länkkärlek och lite om att vara snäll mot sej själv

Jag tycker så himla mycket om bloggen ”rund är också en form” som skrivs av traillöpspassionerade Malin. Jag gillar bloggar som får mej att reflektera, som tar upp grejer som liksom handlar om något, som tycker till och detta är verkligen en sån blogg! Dessutom verkar Malin ha en sån sund syn på det här med kropp och träning. Det är liksom den här typen av blogg en vill att människor som inte har så vidare snäll syn på sin kropp ska läsa. Det handlar väldigt lite om hur en trimmar vissa kroppsdelar till perfektion och väldigt mycket om träningsglädje.

Det här senaste inlägget om nyårslöften är verkligen ett sånt jag hummar instämmande till. Det handlar om de som avger nyårslöften: Nu ska det minsann börjas tränas! Sen går de ut för hårt med både träning och kost. Förbjuder allt onyttigt och tränar tills de spyr (typ) i två veckor… Det slår verkligen an en sträng hos mej. För att jag varit där så många gånger, när jag liksom rutit åt mej själv: ”Nu ska du minsann ta tag i det här!” och ”Nu får det vara nog!” för att sedan gå in i en regim av för lite mat och massor med träning, oftast i form av låååånga promenader jag tvingat mej ut på varje dag, helt utan glädje. Det har ALDRIG fungerat. Vad som däremot funkade var att hitta något jag verkligen tycker är superkul (springa) och sakta men säkert föra in nya vanor. Inte förbjuda mej något men balansera mer. Det blev inget kvällstidningsliknande: ”Hon tappade 20 kg på 3 månader!” men det blev en långvarig förändring, en förändring jag verkligen kan hålla i. En förändring där jag känner mej lugn, tillfreds och MÄTT!

Så, var snäll mot dej själv, ta det lugnt. Du är där mer förr än du anar ändå.

9 tankar om “Lite länkkärlek och lite om att vara snäll mot sej själv

 1. Du är så klok min fina vän. Det är ju just det där med en livsstilsförändring som man måste få till om man vill ändra något i sitt liv. Man måste ge förändringen tid och ha tålamod. Jag tror att det är problemet för många, inklusive mig. Vi vill ha resultat snabbt!

  Gilla

  • Ja, jag var länge så att jag tyckte ”livsstilsförändring” och ”långsiktighet” var så himla tråkiga ord. Jag ville ju bara ned i vikt snabbt. Nu, däremot, även om det har tagit över ett halvår så har jag mer än 10 kg mindre på min kropp och är mycket starkare. Det hade liksom aldrig hänt om jag hårdbantat. Då hade jag gett upp för länge sen.

   Gilla

 2. Åh vad man vill ”säga till” folk som bara: nästa är, DÅ ska jag göra si och så! Men det funkar ju aldrig med den där totala vändningen. ”Åh idag sprang jag två km, imorgon ska jag springa tre och i övermorgon fyra!” Ehhhh nej? Och så de som bara: jag mår så bra av träning och nästa år ska jag börja. Har kläder och allt som ligger och väntar på mig. Men varför vänta? Varför inte börja smått redan nu? En promenad kanske som man annars inte tagit? Men jag säger aldrig nåt för jag vill inte vara en sån där duktig och präktig typ som vet så jävla bra. (Fast jag ju gör det. ;))

  Gilla

  • Du gör ju det! Vet bäst alltså 🙂
   Lite vill en ju bara krama de människorna som tänker sätta igång med något slags självplågarprojekt.
   Nu när jag började springa så bestämde jag mej för att ta det så himla lugnt och det är nog därför det fungerat och jag har kunnat hålla i. Det räcker liksom med väldigt korta sträckor i början. T.o.m hundra meter är hundra meter mer än vad man tidigare gjort.

   Gilla

 3. Tack snälla du för dina fina ord! Vad glad jag blir… 🙂

  Och precis som du säger; det gäller att hitta BALANSEN. Det är ju det långsamma sättet som ofta är det som funkar i långa loppet. Och då spelar det ingen roll om det går långsammare. Man är en vinnare i alla fall. 🙂

  Kram M

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s