Aj! – Om migrän

image

Idag vaknade jag upp med den där smärtan på ena sidan av huvudet och runt ögat – Migrän. Det började egentligen igår med spända axlar och en molande huvudvärk. Som tur är, är min migrän numera hanterbar och dyker upp någon gång om året. En ipren och lite vila och jag är på banan igen. Men det har varit mycket, mycket värre. När jag gick på gymnasiet hade jag fruktansvärd migrän flera gånger i veckan, en så outhärdlig huvudvärk att jag faktiskt minns att jag nästan hellre ville dö ibland. Och så kräktes jag.

Men i alla fall, tänkte att jag kunde dela med mej av mina bästa migräntips.

1. Känner du att smärtan är på väg så skynda dej att ta en värktablett innan värken får riktigt grepp. Vänta inte.

2. Kräks du så du inte kan tillgodogöra dej tabletter? Det finns nässpray på apoteket mot migrän. Mycket bra om man inte får behålla tabletter.

3. Inga värktabletter till hands? Detta kan låta vidrigt men har faktiskt hjälpt mej (dock inte magen) några gånger: Pressa en halv citron i en kopp starkt kaffe. Svep!

4. Känner du att det är på väg? Se om någon kan massera dej och vila sedan.

5. Vila! Sätt dej absolut inte framför dator eller tv. Lägg dej i ett mörkt svalt rum.

6. Detta borde egentligen vara första punkten: Besök läkare! Det finns hjälp att få.

Det blir ju en hel del tips om värktabletter och jag vet att många inte gärna vill ta det. Samtidigt, har en så ont i huvudet att en gärna vill hugga av det så tar en till det som lättar smärtan lite.

9 tankar om “Aj! – Om migrän

  1. Ohnej, fy vad jobbigt. Hoppas att det gått över nu.

    Jag hade mängder av migrän när jag var yngre. Nu är det som tur var bara en gång i månaden. Om en inte vill ta tabletter kan jag tipsa om espresso med pressad citron i, det är superbra med koffein och citron av någon anledning jag glömt. Och knapra på en morot och dricka mängder med vatten. Eller testa med jin shin jyutsu, japanska hållpunkter.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s