Djuren och lugnet

image

Detta är Agnes som jag nämnde i förra inlägget. Han är en hankatt på över 6 kilo och något av det bästa jag vet. När han föddes ville inte hans mamma ha honom så jag tog hand om det lilla knyttet (efter att min pappa döpt den lilla ”kattflickan” till Agnes). Gav honom mat i flaska och ”bytte blöja” både natt och dag. Att jag ibland kallar honom ”mammas bebis” är därför inte helt konstigt. Han är idag 8 år och världens finaste. Han pussas, har nyligen lärt sej göra ”high five” och är som en magnet på mej så fort jag sätter mej ned. Han ger mej så mycket lugn den här lilla (nåja, lilla och lilla).

Det var det jag skulle komma till förresten: Lugnet. Jag vet att det finns forskning på katters lugnande inverkan och jag tror faktiskt att det stämmer. Agnes har inga nojjor och det smittar av sej på mej. Hans värld är att ligga i mitt knä, sova, bli klappad, äta, gå på toa, leka en stund och förargat jaga sin egen svans. Han lever verkligen i nuet och det är något jag verkligen vill ta efter (förutom svansjagandet då).

Har ni husdjur?

10 tankar om “Djuren och lugnet

 1. Så fin! Jag hade katt, kanin, hund och häst runtom mig när jag var liten. Jag och A (sambo) funderar på att kanske ge två kattsyskon ett nytt hem hos oss. 🙂 Och alldeles snart får vi hem vår vovve Sally, som vi köpte innan jul. Hon är efterlängtad! En liten pluttis är hon, blandras chihuahua/jack russel, men ser inte alls ut som en chihuahua. 😛

  Gilla

 2. Men gullet! Vilken gosig en. Jag förstår precis det där med att han ger dig lugn. Det finns väl inget skönare och mer avslappnande än en kisse som spinner i knät eller trampar runt på en.

  Jag skulle vilja hävda att jag har två katter, Märta och Swea, och de är sju och snart åtta år. Min pappa skulle hävda detsamma förutom att han har fördelen att han kan visa upp just de katterna för den som vill se.

  Gilla

  • Ja, han är en gobit 🙂 Fast just när Agnes trampar runt på en, är det inte så skönt. Han är tung..haha. Just nu ligger han i mitt knä och agerar plattstöd. Det är däremot supermysigt 🙂

   Åh, tråkigt att du inte har dem hos dej men fint att de verkar ha det bra hos din pappa 🙂

   Gilla

 3. Hej! Vilken blogg! Tack! Jag är övertygad om att djur o framförallt katter har en fantastisk lugnande effekt. Jobbar på ett äldreboende och vi har en huskatt som är typ 16 år. Men utan honom hade många gamla inte levat eller mått så väl. Han traskar runt och sover hos vem han tycker behöver honom mest för stunden. För visst känner de på sig om nåt e fel?! Jag har även 2 katter själv som är 2 år , mina små älsklingar. Sen har jag en hund av mer energiskt slag som mest ger glädje o energi.. Så jag får lite både lugn, glädje o energi från min husdjur! Underbar känsla!

  Gilla

  • Hej! Vad kul att du hittat hit 🙂
   Ja, jag tror att det är så att katter känner känslostämmningar. Om en t.ex. är ledsen brukar de bli väldigt omhändertagande på något vis, stryka sej och så. Åh, det där med djur på äldreboenden tror jag är en extremt bra grej!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s