Dagens snöiga spring

image

Det blev en springtur tidigare idag. Så himla skönt! Det var ett tjockt lager nysnö på marken och snöade som attan men jag njöt faktiskt. Eller, när jag springer min vanliga fem kilometersrunda så brukar jag vända på ett ställe och springa samma väg tillbaka. Fram till vändningen var det underbart: Vinden i ryggen, snöflingor som singlade ned, tyst och lugnt och bara knarret från mina skor. När jag vände så fick jag istället vinden i ansiktet och så tilltog snön så mycket att det plötsligt var svårt att se. Men på något vis är det härligt det med, på sitt lilla kämpiga vis. Och extra härligt var det att komma hem efter rundan, blöt och lite frusen och hoppa ned i ett varmt bad. Livskvaliten på det liksom! Tänk att jag inte hade detta i mitt liv för lite mer än ett halvår sedan. Jag är så otroligt glad att jag har det nu!

Själva rundan gick ganska sakta*. Det var länge sedan nu, som jag var nere och nosade på det där 7-tempot, men idag slutade det på 5.05 km och 7.20-tempo. Det är så mycket tyngre att springa när det ligger snö på marken men jag tänker att det är toppen för benmusklerna.

* När jag skriver ”sakta” så menar jag vad som är sakta för mej just nu. Vad som är sakta och fort är så olika från person till person, därför ville jag säja det.

2 tankar om “Dagens snöiga spring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s