Komma igång med styrka

Jag har skrivit om det här flera gånger, att jag vill komma igång och träna mer styrka. Ändå har det inte riktigt velat sej. Jag tror så här: Jag la om mitt liv för lite mer än ett halvår sedan och började springa. Jag tror helt enkelt inte att jag varit redo att köra igång med någon mer typ av träning förr än nu. Men nu känner jag att det är dags! Jag vill stödja kroppen med styrka i löpningen, förebygga skador.

Som läget är nu har jag rätt starka ben p.g.a löpningen (men de behöver ju ändå stärkas). Min överkropp där emot – inte så stark. Visst har coren stärkt en del av löpningen den med, men inte tillräckligt. Jag känner fortfarande att det kan vara lite jobbigt att ”hålla upp” kroppen i slutet av ett pass. Och så mina armar – ett kapitel för sej; de här armarna uppfattar armpendlingen i löpning som styrketräning! Det händer alltså att jag får träningsvärk i armarna efter ett springpass.

Hur ska jag göra för att komma igång då? Jag tänkte att jag skulle ta mej an detta på samma sätt som jag tog mej an löpningen: Börja försiktigt och njuta av framstegen. Förhoppningsvis kommer jag att tycka att det är kul också. Jag har samlat på mej en hel del bra övningar genom surfande, tips o.s.v så nu gäller det att sätta ihop dem till ett bra program. Jag vill helst köra hela kroppen på en gång eftersom jag ska få in det tidsmässigt också. Jag vill ju trots allt springa mest. Men 2 ggr vecka till att börja med. Det borde bli bra.

Så, nu har jag sagt det! Nu måste jag! Alltså borde jag nästa Söndag ha rapporterat 2 styrkepass här på bloggen. Så!

11 tankar om “Komma igång med styrka

  1. Ping: Skosulan.com | Anta Charlotta Sofias styrkeutmaning

  2. Ping: 1:a styrkepasset (och jösses, jag är klen) | Charlotta Sofia springer & trimmar

  3. Vad kul. Jag tror också att det är bra att börja lite försiktigt i början. Jag började i juli och gick all in från början, men det är bara för att jag alltid får för mig att jag SKA KLARA det från början. Och om jag inte gör det så blir jag lite arg. Men det gick jättebra och i omgångar har jag ökat på tiderna för övningarna. Det är så himla skönt och sen är det roligt med när en känner efter bara ett par gånger att en blir så mycket strarkare. Stort lycka till!

    Gilla

  4. Ping: Ändrade referenser | Charlotta Sofia springer & trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s