Dagens spring och en utmaning till mej själv

image

Jag blir aldrig riktigt klok på det här med humöret, formen och löpning. Jag var ju rätt opepp idag, ändå resulterade det i en otroligt skön runda. Jag sprang den där med backen som jag tyckte var så otroligt jobbig sist. Idag: Inte alls lika jobbig och dessutom la jag till en bit på slutet. Även om jag inte skulle fokusera på tid idag så kan jag konstatera att det gick snabbare än förra gången jag sprang samma runda, fast kortare. Men som sagt: Så skön runda, sprang i behagligt tempo, -7 ute men jag hade precis rätt kläder på mej och frös inte eller blev för varm. Dessutom vindstilla! När en kommer in i det där tempot när fötterna bara tuggar påoch tankarna flyger iväg… Det är så oerhört skönt och precis där var jag hela tiden idag.

Och så har jag tänkt ut en utmaning till mej själv! En utmaning jag känner lite så här inför:

image

Så här: Jag blev ju så otroligt frustrerad igår när jag inte klarade de där plankorna där man står på armbågarna och klättrar upp på händerna och ner igen.Inte en endaste en klarade jag? (Fattar du inte vad jag menar så finns övningen i videon i detta inlägg, ungefär 2 minuter in i programmet). Ännu mer frustrerad blev jag när jag pratade med min bror och hans tjej drog 10 ba sådär. Inte för att jag är förvånad alltså, men ändå, JAG VILL OCKSÅ KUNNA!

Men i alla fall, för att göra det hela lite intressantare så tänkte jag att ni ska få en video på hela grejen när jag klarar det. Är inte det lite kul? Eller är det bara…eh…jag som tycker det? Tre tänkte jag att jag minst ska klara. Det kan hända att ni kan få en video på läget idag också. Det beror helt på hur mycket jag känner för att förnedra mej. Har ingen aning om hur jag ska göra för att komma dit eller hur lång tid det tar? Antar att det gäller att träna core, rygg, axlar och armar, förutom själva övningen då?

Tips? Nån?

4 tankar om “Dagens spring och en utmaning till mej själv

 1. Hej!

  Jag hittade din blogg häromdagen och har läst flera av dina inlägg. Jag tycker att du skriver väldigt bra och har en sund inställning till livet. Himla peppande att läsa! Jag håller verkligen med dig om mycket av det du skriver och kommer att följa dig. Har en del kommentarer på lut till gamla inlägg, de kommer väl framöver. 🙂

  Jag känner igen mig mycket i dig och har också fastnat för löpning, har sprungit i perioder sedan 2010. Kommer av mig ibland och springer inte på ett tag, men nu är jag igång igen. 🙂 Ungefär samtidigt som du började med löpning började jag gymma. Hade aldrig någonsin gymmat förut, var rädd för gym, tänkte att jag inte passade in där. Men så fick min sambo mig att börja och han har verkligen peppat mig och lärt mig massor, så nu gillar jag att gymma! Gymmandet har gått i perioder, ibland har vi haft uppehåll någon vecka.Sedan december har vi dock bestämt att vi ska gymma 2 gånger i veckan och det känns jättebra. Före jul fick vi till det hyfsat bra, sedan blev det ingenting ett par veckor när vi var bortresta, men nu är vi igång igen.

  Det jag egentligen tänkte säga i det här inlägget är att jag vill tipsa om core-övningar. Har lärt mig ett par som har gjort mig mycket stabilare på väldigt kort tid, är helt överraskad! Har haft jättedålig balans senaste åren, har märkt av det när jag har åkt tåg och gått runt lite, har bara vinglat runt, men nu känner jag mig stadig, även på tåget! Få se om jag kan förklara hur jag gör…kan ju inga tjusiga namn på övningarna. 🙂

  I den ena övningen står jag på en balansplatta och håller en hantel med båda händerna. Jag började med 1 kg och nu är jag uppe i 3 kg, men har skyndat långsamt. Jag lyfter händerna framför mig och ritar 0-9 med hanteln i luften samtidigt som jag försöker stå rakt på balansplattan. Känns jättemycket i magen! Jag brukar göra den här övningen i 3 set.

  I den andra övningen gör jag ungefär som tjejen i den här videon: http://www.videofy.me/fitnesscoachen/794730

  Jag sänker handtaget till axelhöjd ungefär och sedan drar jag snabbt och släpper låååångsamt tillbaka. Tänker att jag ska rotera runt min ryggrad. Det känns jättemycket i sidomagmusklerna, hade inte ens tänkt på att jag hade muskler där. 😉 Jag brukar göra 10X 3 på båda sidorna.

  Tredje övningen jag gör är plankan, oftast på pilatesboll. Och jag testade din övning nyss…och jag klarade den! Så det går! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s