Snabb mandelmjölk av mandelmjöl

bananomelett 007red

 

005red

 

Här om dagen när jag skulle äta min kokosgröt, som blivit något av en standardfrukost, upptäckte jag att vi inte hade något som helst ”mjölkigt” hemma. Jag vill gärna ha någon typ av mjölk till min gröt, det blir ju så fasligt varmt annars. Kom på att jag hade mandelmjöl och tänkte…hm.. Googlade ”mandelmjölk av mandelmjöl” men hittade inte mycket. Men jag är inte den som är den, tänkte att jag kunde testa att göra någon slags blandning i alla fall och tyckte det blev rätt bra. 

Så här gjorde jag: Mät upp 1 dl mandelmjöl och 3-4 dl vatten i en blender eller hushållsmaskin. Addera också en liten nypa salt och en liten skvätt honung om du vill – Jag hade även i en nypa äkta vanilj. Sen kör du igång blendern och kör ett bra tag, typ 3-4 minuter.

Sen, simsalabim! Mandelmjölk! En kan sila av mjölken också men det gjorde inte jag. De små bitarna som trots allt blir av mjölet sjunker till botten. Jo, förresten, mjölken delar lite på sej när den förvaras men det är bara att skaka om så är den som ny igen.

Min mjölk höll sej fint i tre dagar i kylen (sen var den slut).

11 tankar om “Snabb mandelmjölk av mandelmjöl

 1. Fiffigt! Tror jag har mandelmjöl i skåpet som jag köpt någon gång för att förmodligen baka något gott jag sett i någon blogg och sen kom jag på att jag ju inte gillar att baka och sånt 🙂

  Gilla

  • Ja, testa!
   Angående mandelmjöl. Nu kan jag vara helt ute och cykla men har för mej att det kan härskna om en har det för länge i skafferiet. Jag brukar slänga in mitt i frysen om det inte ska användas på ett tag. *tips*

   Gilla

   • Jag förvarar mitt mandelmjöl i kylskåpet, håller ”hur länge som helst”!! Ska absolut testa att göra mandelmjölk av mandelmjöl, tack för tipset!

    Gilla

 2. Det låter spännande, det vill jag testa! Har aldrig smakat mandelmjölk. Din kokosgröt blev jag också nyfiken på, hur gör du den? 🙂

  Gilla

 3. Ping: En till chia och mandelmjölk | Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s