Dagens spring, att vara iakttagen och att ha lite ambitioner

image

Det blev en mycket lugn 5-kilometersrunda idag, för att trycka lite på startknappen. Det är konstigt egentligen, jag kan känna mej hur trött som helst, vardagliga sysslor känns oöverstigliga men efter lite kroppslig ansträngning känner jag mej mer på gång. Saker struktureras upp och sorteras upp i mitt huvud när jag springer, utan att jag ens tänker på det. Naturligtvis vet jag att det finns tillfällen när kroppen BARA behöver vila också men idag var inte en sån dag.

I alla fall, jag sprang mina vanliga 5 km och upptäckte att jag tydligen varit iakttagen under mina rundor. När jag sprungit en bit så mötte jag en man som skrek: ”-HURTBULLE!” så det ekade över hela samhället. När jag kom lite närmare hojtade han: ”-Springer du VARJE dag, eller?”. Han såg liksom lika delar imponerad och provocerad ut. Jag väljer att tycka det var lite kul. Tråkigt bara, att jag inte hade något mer snärtigt svar på lager än: ”-Nä, inte riktigt”.

Även om dagens runda var en av bekväm sort så funderade jag lite: Börjar bli sugen på att lägga in en lite högre växel! Som det är nu så springer jag på känsla enbart – Fort när det känns bekvämt och sakta när det känns dito. Är sugen på att lägga in lite intervaller och dessutom skulle jag vilja få till minst en milrunda i veckan. Mest för att se vad det ger och för att jag inte ska fortsätta lunka mej genom tillvaron 4-ever. Jag har ju också 5 km under 30 min som mål och det kanske behövs lite mer krut för att komma dit? Just nu ligger PB på 32.12.

8 tankar om “Dagens spring, att vara iakttagen och att ha lite ambitioner

  • Jo, jag tänker att jag ska försökanfå till intervaller. Mycket så att jag vet hur det känns att springa snabbare i kroppen. Spännande att se hur fort jag kan springa om jag ger allt. Just nu är jag lite väl bekväm. Har också märkt att längre sträckor hjälper upp farten. Sen skulle jag vilja prova 5 km på flacken… Men det är svårt, hela det här samhället lutar liksom..haha

   Gilla

 1. Haha, men va? Vilken typ. Jag vet inte heller vad jag hade svarat. Han var säkert en sån som egentligen också skulle vilja vara en hurtbulle, men som aldrig kommer sig för det. En sån tråkmåns.

  Det där med att springa fortare har jag också svårt för. Men jag vet att intervaller ska vara bra för sånt. Men det tycker jag är tråkigt. Så jag springer i min takt och tänker att det är ju ändå viktigast att jag springer 🙂

  Gilla

 2. Haha, rolig/läskig typ…!

  Jag tycker absolut att du ska lägga till t. ex. fartlek/intervaller till din träning. Och backträning också — det gör verkligen susen för styrka, flås och uthållighet! Och allt det kommer att göra att du får en snabbare ”grundfart”. Du kommer att utvecklas massa mer! Säg till om du vill ha tips på olika sorters pass. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s