Söndagslunk och bloggbilder

image

Superhurtiga aktiviteter idag – 0, halvhurtiga aktiviteter idag – 0. Det är en sån dag med andra ord, en sån dag då jag nöter lite extra på soffan, läser bloggar, tittar på serier och är allmänt fysisk oaktiv. Tycker förresten det har gått lite inflation i inlägg då jag rapporterar från soffan denna vecka. Men well, om jag inte springer eller har något hushållsaktigt för mej hemma så är det ganska ofta här en hittar mej. Min soffa är min borg!

Förresten, kom att tänka på en grej! Jag letade länge efter en bild till detta inlägg, för en bild vill jag gärna ha. En bild lyfter ett blogginlägg rätt mycket. Tillslut föll valet på denna från igår eftersom jag tycker att den har lite samma feeling som den här söndagen: Mild och mjuk i kanterna men ändå med ljus. Men det där med bloggbilder kan ibland ge mej lite dåligt samvete. Jag läste ett bra inlägg om just detta på Cecilias blogg igår. Ett inlägg som min platta för övrigt vägrar att öppna. Det här gamla skrället kan tycka att vissa sidor är för arbetsamma att öppna och då stänger den bara ned *tjoff*. Men gå in på hennes blogg (http://ceciliaodman.se/) så är det inlägget som heter något med ”iblandblogg och iphonebilder”.

I alla fall, inlägget handlar bland annat om det där med bilder. En VET att en blogg får högre kvalite och läskänsla med fina bilder som en HELST INTE ska ha knäppts i all hast med mobilen. Jag kan få lite dåligt samvete av det där och försöker i alla fall ha en del bilder av bättre kvalite. Samtidigt är jag rätt foto-blyg. Alltså inte att bli fotad själv men att rycka upp mobilen och fota i alla möjliga sammanhang för att få till fina bilder till bloggen. Är jag t.ex på restaurang tycker jag att det är sjukt pinigt att ens fota maten. När andra människor är med är det jättejobbigt. Jag var ju på middag igår och jag kunde faktiskt ha tagit någon bild på den fina dukningen, sen tycker jag så klart att man ska respektera andra människor och inte slänga upp bilder på dem utan deras vetskap på en blogg. Men i alla fall, dukningen och något fladdrande levande ljus skulle ju varit ok men det är typiskt sånt jag drar mej för (och därmed inte gör). Samtidigt är det kul att med bilder illustrera vad en har gjort.

Och så är det det där med kvaliten på bilderna. Kan få sjuk prestationsångest när jag går in på ex Träningsglädje:s blogg (och njutning så klart). Så fantastiska bilder! Då känns mina olika stora bilder knäppta i spegeln som skräp. Men jag tänker att jag gör så gott jag kan och alla är vi barn i början. Snart kanske jag utvecklas till en oblyg mästerfotograf också? Tills dess får ni hålla till godo med bilder i nuvarande skick.

Hur tänker ni kring bloggbilder och detta att fota offentligt?

10 tankar om “Söndagslunk och bloggbilder

 1. Åh vad jag känner igen mig! Ständigt dåligt samvete och prestationsångest över minafula (eller helt saknade) iphonebilderna. Men samtidigt tycker jag att det är så fruktansvärt pinsamt att fota offentligt och tid och engagemang räcker liksom inte till. Hoppas ändå att det är innehållet som gör att mina (ganska få) läsare återvänder. Och bloggar gör jag ju främst för min egen skull. Därför blir det på den här nivån eller inte alls.

  Gilla

 2. Njae… Ska jag vara ärlig läser jag inte bloggar pga bilderna, jag läser för att jag tycker de är bra! Sen kan ju bra bilder FÖRSTÄRKA en blogg, men som sagt: Det är inte huvudanledningen till att jag läser den.

  (PS. Tar själv mest mobilbilder, men det är självvalt. Orka bära med sig kamera överrallt liksom??) 😛

  Gilla

  • Håller helt med dej trots bildångesten. Bilder är ju kul och fina bilder är ger ett proffsigare intryck men sen är det ändå innehållet som är viktigast.

   Den där hemliga formeln som gör en blogg populär tycker jag är sjukt intressant. Vissa bloggar känner en bara direkt för, bl.a din 🙂 Det har väl att göra med innehållet, sättet en uttrycker sej på och något mer som jag inte kan sätta fingret på.

   Gilla

 3. Ping: Hur man får: 1. Många likes 2. Många läsare ? | Rund är också en form!

 4. Tja, hur jag tänker skrev jag om igår. Noll intresse av fotografering, läser inte en enda blogg för bildernas skull. Bilder är kul, i lajk, men KVALITETEN på bilderna skiter jag i, faktiskt.

  Gilla

  • Innehållet är ju absolut viktigast. Sen är det ju kul med fina bilder. Och nä, en blogg utan bra innehåll men bilder som är vackra fastnar jag inte för. Sen är det väl mitt eget perfektonistsyndrom som spökar när det kommer till min egen blogg. Tycker alltid att jag kan göra bättre.

   Gilla

 5. Precis som många här så läser jag ju inte heller alla bloggar för fotonas skull. Men det såklart att det förhöjer ett inlägg. Så enkelt är det bara tycker jag. Jag brukar mest ha instagrambilder till mina inlägg och de är ju inte de snyggaste. Jag har en tanke om att jag ska fokusera mer på det här med bilder, men det blir aldrig av.

  Att fotografera offentligt brukar jag göra om jag vill t ex fota ett hus eller nåt annat. Jag knäpper aldrig bilder på folk jag känner för att sätta på bloggen. Inte på M heller bara för att jag vet att han inte skulle vilja det.

  Gilla

  • Nej, jag tror inte heller jag läser någon blogg enbart för fotonas skull. Det måste vara spännande innehåll också.

   Ja, det där med att fota andra är jag väldigt försiktig med och frågar alltid om lov om jag vill posta bilden på IG, bloggen o.s.v. Haha, har själv, för länge sedan fått en riktig fulbild uppsmälld på någon annans blogg. Det var inte hela världen men hen kunde frågat.

   Gilla

 6. Ping: På resande fot | Charlotta Sofia springer & trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s