Måndag och kaffet

image

Konstaterar att det är måndag igen. Det känns verkligen som veckorna snurrar på i en farlig fart. Fast det gör inte så mycket för i den här takten är det snart vår. Längtar en inte efter våren hemskt mycket nu? Eller förresten, ni kanske är skidfantaster och urnöjda över snön som kom till slut?

Jo, jag tänkte förresten på det där med kaffet när jag drack min kopp i morse. Jag är verkligen sen sån där som blir lätt aggresiv om kaffet är slut på morgonen (det har hänt att det kommit tårar också). Utan min morgonkopp startar inte dagen. Grejen är bara att jag inte mår superbra av kaffe. Så här: Jag vaknar, är utsövd och lugn i kroppen och så dricker jag mitt kaffe och då blir kroppen liksom orolig, hjärtat slår snabbare. Det är ju egentligen ett rätt knäppt beteende, att dricka något som får en att må sämre direkt på morgonen? Samtidigt är det verkligen min guldstund, när jag tassar upp, sätter igång bryggaren och sen kryper tillbaka ned i sängen med min kopp. Som en ritual nästan.

Men jag funderar lite på detta. Kanske borde jag byta ut den där koppen mot något upp-piggande te istället? Det är bara det att tanken på det gör mej helt olycklig. Men det vore ju oerhört skönt att behålla den härliga, lugna känslan på morgonen, inte byta ut den mot ett hjärta som pickar snabbt, snabbt.
Har ni något tips på något bra morgonte, helst med lite piggeffekt?

10 tankar om “Måndag och kaffet

 1. Jag har också sådana koppar! Lite mörkare grönt på blomman bara. Sjukt gott att dricka kaffe ur dem må jag säga.

  Jag dricker också kaffe på morgonen, men bara en halv kopp. Har en psykologisk spärr mot te så tidigt. Får för mig att det är jättekrångligt (ologiskt när kaffe ju ejentlien är mycket krångligare). Men annars så innehåller ju de flesta svara och gröna tesorter koffein, fast i mindre mängd. Mina favoritteer är lapsang och darjleeling high. Sedan finns det ett sådantdära hälsoyogite med lakritssmak och ett med chokladsmak och de är båda asgoda, men ganska klena i smaken så de måste få dra länge (fast inte för länge för då blir det beskt). Brukar stå på hälsohyllorna på typ stor-konsum.

  Gilla

  • Åh, jag älskar de där kopparna! Kom över ett gäng på loppis med lite olika mönster för typ 2:-/st. Tycker också att de är gokoppar att dricka ur 🙂

   Jo, men en liten tespärr har jag nog också att det känns bökigare fast det är noll bökigt. Knäppt.
   Tack för tetipsen!

   Gilla

 2. Ja men börja drick te! Jag älskar te och dricker flera stora koppar om dagen och kan få riktigt sug efter det. Gå in på en välsorterad tebutik och be om hjälp och beskriv vad du är ute efter .

  Gilla

 3. Jag måste också ha kaffe på morgonen. Annars vaknar jag aldrig. Men jag har aldrig märkt av hjärtklappning så. Du kan ju testa mate-te. Det innehåller naturlig koffein.

  Gilla

 4. Jag dricker väldigt mycket kaffe och det var också en av anledningarna till att jag valde att detoxa just nu: för att minska på kaffet och hitta andra alternativ. Jag dricker koffeinfria teer och tycker att det funkar hur bra som helst. I dag har jag inte druckit kaffe på en vecka och saknar det inte alls som jag trodde. De koffeinfria teerna gör mig pigg och glad, men stressar inte kroppen så som kaffe gör. Jag kan helt ärligt tänka mig att inte börja med kaffet igen, eller åtminstone se till att dricka det mer sällan och då verkligen njuta av smaken.

  Och sedan måste jag säga att jag har exakt likadana koppar som du har. Dessa älskar jag! Jag har fått ärva dem av min farmor och farfar, riktiga 50-talsmuggar. Love it!

  Gilla

 5. Känner igen det där! Men samtidigt – dte e verkligen ändå övervägande mest nåt speciellt och härligt med den där första sippen på morgonkaffet! =) Vissa dagar går det hur bra som helst o vissa mår jag som du beskriver. Har försökt byta till te ett antal ggr, men nej.. det är inte alls samma sak.. Men hoppas du lyckas! =)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s