Tankens kraft

Det där med tankens kraft kanske många tycker låter flummigt? Liksom, hur ska en kunna styra sitt liv med sina tankar, det som händer, händer väl? Men om en tänker på det igen: Det är ju bara logiskt! Den du pratar med MEST i livet är faktiskt dej själv. Tänk om det var människor på ex. din arbetsplats som sa de där sakerna som inte är så bra eller stödjande till dej, de du säjer till dej själv? Det skulle inte vara speciellt konstigt om du mådde dåligt och blev sänkt då? Detsamma är det ju med vad vi säjer till oss själva.

Min grej är och har varit att tro att jag inte kan genomföra något fullt ut. Att jag drar igång projekt men inte ror dem i hamn. Detta har jag sagt till mej själv otaliga gånger under åren, kommunicerat till andra och dessutom utan minsta hänsyn till vad jag gått igenom under de perioder de projekten skulle genomföras. Poängen är att till slut BLEV jag den personen i mitt huvud och agerade där efter. Inte speciellt konstigt alls?

När jag skrev att jag blir rädd för framgång ibland fick jag så himla bra kommentarer som fick mej att tänka på detta med tankens kraft lite extra.

Anny skrev:
”Så länge jag vågar lita på att ett bra liv, bra mående och framgång även är för mig, så kommer jag också komma dit/klara av att vara där.”

Det fick det att klicka till i mej. Jag måste våga lita på och tänka att det är för mej, allt det där bra. Jag kan inte tänka att jag är en sån som inte kan! Tänk vilken skön tanke att bära med sej: ”Du kan!, du är värd!, lita på att du får ha det bra!” istället för det motsatta. Det ska minsann bli min strävan.

12 tankar om “Tankens kraft

 1. Där är jag idag, livrädd för att i te kunna att inte lyckas och inte så snäll mot mig själv i tankarna, så blir jag lack på mig och dövar känslorna med mat men hallå jag ska ner i vikt inte upp, så blir jag less igen

  Gilla

  • Det känns som om det finns en sån ledsenhet i din kommentar. Försök tänka snälla tankar om dej själv istället. När jag slutade vara elak mot min kropp och började tänka i termer som att ta hand om den, vara rädd om den så gick det där med vikten så himla mycket lättare.

   Gilla

 2. Härligt att höra att jag kunde vara till lite nytta 🙂 Det är svårt att vända de där tankarna, men det är så värt det! Du är värd det!

  Gilla

 3. Himla bra skrivet! Lätt att glömma det där ibland! Behöver påminna sig lite då och då! Tänker att det säkert gäller många område i livet då en intalar sig att en inte har kontroll över situationen och därför blir fast i den. Det är svårt.du har verkligen gjort en resaverkar det som! Glad för din skull! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s