Bästa hudvårdskombon (för både kropp och plånbok)

image

image

Min dag har gått lite i pyssla-om-utsidans tecken. Och ja, när en pysslar om utsidan så pysslar en ju faktiskt om insidan per automatik (tycker jag i alla fall). Ompysslet gjordes genom att ta ett lååååångt skumbad -som jag ÄLSKAR mitt badkar! Sen skrubbade jag kroppen med egengjord kaffeskrubb och smorde slutligen in mej i egengjort bodybutter. Detta är verkligen mina två bästa hudvårdsprodukter, inga köpta varianter kan ens börja att mäta sej.

Visst kan det vara kul att köpa krämer och sånt i lyxiga förpackningar, det tycker jag också, men den nöjdheten en får av egengjort utan konstiga tillsatser är ändå oslagbar. En viss snopenhet infinner sej också, det får jag erkänna: Här har en lagt ut massor med pengar på hudvård och så hade en ändå det bästa hemma i skafferiet heeeela tiden? Galet..

Vill du också testa? (Gör’t). Då finns de extremt lätta recepten på bodybutter HÄR och på kaffeskrubb HÄR. Vill du mjukstarta så testa bara kaffeskrubben, det är nämligen inte nödvändigt att smörja in sej efter den. En blir len som en persika ändå!

6 tankar om “Bästa hudvårdskombon (för både kropp och plånbok)

 1. Får la testa bodybutter också kanske… Kaffeskrubben har ju blivit min bästis! Och med mindre arbetstid kommer mindre pengar till plånboken så göra-själv får kanske bli min grej. det och att leta upp lite schyssta second hand affärer så att jag kan shoppa små piffiga saker har jag tänkt… Hur som helst – var köper man doftolja någonstans? kokosolja och rapsolja har jag!

  Gilla

  • Jag lovar: Bodybuttret är så himla bra att du inte kommer att sörja köpta varianter 🙂 Doft eller eterisk olja hittar en lite varstans: på hälsokost, indiska, såna där små mystiska butiker som luktar rökelse.
   Jag har en favvo dock, märket heter interlam. Det är inte riktiga eteriska oljor utan parfymoljor men jag gillar dem för att de finns i så otroligt många dofter och i lite lättare dofter (jag är inte mysk/ylang-ylang typen). Jag har sån tur att blomsteraffären på orten har dem men såg nu att de finns att beställa på nätet också, här: http://doftshopen.se/sv/doftolja-interlam/
   Sen har panduro doftoljor också, egentligen för tvåltillverkning, men jag har testat och de funkar bra i bodybutter.
   Ett tips är att testa lite, lite olja på huden först så att du inte skulle råka vara allergisk.

   Gilla

   • Blir mucho nyfiken på att testa! Indiska ska jag väl kunna komma iväg till. Kanske har typ body shop också? Små mystiska butiker som luktar rökelse har jag ingen koll på :-).

    Gilla

   • Haha, jo men du vet: Såna där butiker som säljer drömfångare, kristaller, rökelse och böcker om andlighet typ? Hm..det kanske inte finns såna längre..Det var längsedan jag såg en kommer jag på, nu när jag tänker på det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s