Löpningens dag

image

image

image

Jag läser hos upp och hoppa att det är löpningens dag idag! Det hade jag faktiskt ingen aning om. Det bästa hade ju varit att fira den med just en springtur men det går tyvärr inte riktigt – Jag nyser, är snorig och drack dessutom några glas vin igår. Men ändå, det känns lite speciellt i alla fall för löpningens dag, samma datum förra året, hade inte betytt så mycket för mej. Eller jo, om jag hade uppmärksammat den hade jag säkert tänkt: ”Tänk så häftigt att vara en sån som springer! Att vara en riktig löpare!”. Sen hade jag nog tvivlat på om jag någonsin skulle komma dit. Men nu: Jag är en löpare! Jag kan! Jag är en sån som springer, en sån som har löpning så djupt rotad i mitt liv att det känns helt naturligt.

Så, jag springer inte på löpningens dag men jag går omkring och känner mej stolt, ärar löpningen på det sättet.
Ska du springa idag? Eller drömmer du kanske om att bli en sån som springer? Om du är en sån som drömmer: Snöra på dej skorna och ta en första försiktig runda idag vettja! Spring så långt du orkar utan att pressa dej, promenera, spring igen. Kom hem och känn dej SÅ HIMLA NÖJD!

9 tankar om “Löpningens dag

 1. Jag ska heller inte springa idag, fast jag är en löpare ut i fingerspetsarna 🙂 Men som tur kan ju alla andra dagar också vara ens egna personliga löpdag! 🙂 Hoppas du har en fin löördag!

  Gilla

 2. Hoppas på att också bli en löpare …..snart.Har gjort en del försök och tycker det är skönt efteråt men jag har äknu inte kommit till den där punkten att Åhh vad härligt Nu ska jag ut och springa……kallas det låg motivation eller vad är det som gör det ?!? Vilken är bästa peppen ?!?

  Gilla

  • Jag tycker du ska lägga det på den nivån att det faktiskt ÄR skönt: småjogga och gå när det känns jobbigt. Ganska snart kommer du att känna dej peppad att utmana dej själv, springa lite längre dag för dag. Tänk också på hur sjukt himla duktig du är som faktiskt GÖR det 🙂 Vissa dagar är det ju trögt men då brukar jag tänka på att det faktiskt är en ganska kort tid av min dag och på hur skönt det kommer att kännas efteråt och den där sköna känslan av att jag faktiskt höll löftet till mej själv. Sen kan en ju ta det steg för steg: Tänk inte att du ska springa så och så långt, börja med att sätta på dej löparkläderna och gå utanför dörren – Sen går det av sej själv!
   Hoppas jag kunde hjälpa lite 🙂

   Gilla

 3. Ping: Löpningens dag | Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s