Vegetarisk pulled pork – pulled quorn

002red

004red

När det är något i matväg som jag tänker att jag vill testa, kan jag aldrig hålla mej speciellt länge. Jag skrev ju här om dagen att jag var sugen på att göra ett vegetariskt alternativ till pulled pork. Efter lite googling hittade jag en del recept där en använt jackfruit som bas vilket jag blev nyfiken på. Problemet är ju bara att det är lite knivigt att få tag på jackfruit och jag ville testa nu, nu, NU. Då kommenterade Linnéa att hon gjort en lyckad variant med quorn så det fick det bli!

Jag freestylar ganska mycket när jag lagar mat men på ett ungefär så här gjorde jag:

Ingredienser

 • Ett stort paket quornbitar (600 gram)
 • 1 burk krossade tomater
 • 2 dl bbq-sås (Jag använde ”american bbq sauce – hickory” från Santa Maria)
 • 1 dl vatten
 • 1/2 dl olja
 • 2 klyftor vitlök, delade ett par gånger
 • 1/2 gul lök i klyftor
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1/2 tsk chiliflingor
 • 1 tsk flingsalt

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Häll quornbitarna i en stor, ugnsfast form. Sen är det mycket enkelt: Häll samtliga, övriga ingredienser över quornbitarna och blanda runt lite. Skicka in allt i ugnen i 30-40 minuter. Såsen ska tjockna lite men det ska inte bli torrt (det ska se ut som på bilden här under) – Om det verkar för torrt, tillsätt lite mer vatten och bbq-sås. Det går att dra quornen i bitar när den är klar. Jag drog isär ungefär hälften av bitarna lät hälften vara hela då jag inte ville att det skulle bli en gröt (quornbitar har ju inte lika långa fibrer som ex kyckling eller fläskkött).

faf 005red

Jag serverade min pulled quorn på lchf-bröd – samma recept som detta vitlöksbröd men format till frallor och utan ost och vitlökssmör. På brödet hade jag, förutom quorn: sallad, picklad rödlök och lite creme fraishe. Picklad rödlök är superenkelt, vackert och jättegott. Jag gjorde min genom att skiva 3 små rödlökar, lägga i en bunke, krydda med en nypa salt och pressa två citroner över. Sedan är det bara att låta stå i någon timme tills löken är rosa och lite sladdrig.

Jo, och så ett litet förtydligande: De flesta av mina recept här är ju lchf/low carb men detta är inte riktigt det. Bbq-såsen innehåller nämligen en del socker. Vill en att receptet skall bli mer lchf kan en göra egen bbq-sås. Googla så finns massor med recept!

10 tankar om “Vegetarisk pulled pork – pulled quorn

 1. Hej!

  Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

  Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

  För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Med vänlig hälsning,

  Emilie
  Hittarecept.se

  Gilla

 2. Jag har gjort Pulled Pork med jackfruit och det är verkligen supergott, så om du får chansen att testa det så tycker jag att du ska det 🙂 Dessutom är jag inte alls förtjust i quorn som produkt, men det får en ju bestämma själv.

  Gilla

 3. Ping: WHO varning om processat köttCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s