En uppdatering om kroppen och vikten

När jag började skriva den här bloggen startade jag också ganska omgående ”resan mot favoritjeansen”. Det uppdaterades också en del om vikt, tankar kring varför jag ville gå ned och så vidare. I alla fall så kom jag ju i de där jeansen till slut och slutade skriva så mycket om detta med vikten, dels för att jag inte ville att detta skulle bli en ”viktblogg”, dels för jag inte visste hur jag skulle skriva om fortsatt nedgång utan att börja redovisa siffror och kilon och det ville jag inte. Dessutom tycker jag att det är ett svårt ämne att skriva om på ett bra sätt med tanke på snedvridna ideal, utseendehets o.s.v.

Men i alla fall, nu känner jag att det är dax för en liten uppdatering på hur det ligger till nu. På det stora hela känner jag mej nöjd med min kropp, den är fin, fungerar. En balans tycker jag också att jag hittat och lyckats hålla men till och från, sen efter jul ungefär, så känns det som jag halkat lite. Det är egentligen inte en så stor grej, jag har inte gått upp något, men inte heller ned. På något sätt känns det som att jag, när jag kände mej lite deppig, liksom försökte återvända till gamla vanor. Lite som att det var tryggt och känt. Jag har tidigare skrivit om att framgång kan skrämma mej, att jag omedvetet försöker backa tillbaka i gamla hjulspår -det trygga. Därför har det varit en liten inre kamp ett tag, som om min hjärna vill en sak och det undermedvetna en annan. Men jag tänker inte gå tillbaka, istället gäller det att få de båda att vilja samma sak. Bara att ha identifierat detta hjälper en hel del, då vet jag liksom vad jag tampas med. Bäst mår jag ju när jag har balans, äter bra mesta delen av tiden men inte förbjuder mej något. Så det är grejen just nu, att balansera upp.

Update: Inser att jag kan framstå som en enormt spretig människa som bara: ”Åh, känner mej trygg med att träningen sitter” i ena inlägget och i nästa: ”Jag har tappat balansen lite”. Men grejen är att just träningen känner jag mej trygg med, det finns liksom inga tvivel om att jag kommer hålla i. Det är detta med vad jag äter som svajjar lite.

6 tankar om “En uppdatering om kroppen och vikten

  • Nä precis! Sen tänker jag att en inte får ha allt för höga krav och tro att allt ska rulla på fläckfritt, det är ju liksom livet. Men någon slags balans är ändå skön att ha 🙂
   Kram

   Gilla

 1. Det är väl rätt vanligt att stanna i vikten när en kommit en bit på väg också? På ett sätt är väl huvudsaken att e mår bra och att träningen blivit vana tänker jag. Fast kanske känns lite trist när det stannar av. Me borde synas mer resultat när en lägger till annan ryp av träning. Då brukar ju kroppen reagera!

  Gilla

  • Jo, så är det ju. Egentligen har jag ingen panik över själva vikten men jag vet att jag mår så mycket bättre när jag äter balanserat. Hade så bra flyt tidigare men är i någon slags övergångsfas nu tror jag.

   Gilla

 2. Att veta hur ”idealet” skulle vara/se ut hjälper. Då kan du hela tiden sträva dit. 🙂 Och så klokt skrivet i kommentaren till Malin tycker jag, att ”det är ju liksom livet” — ja! Allting kommer kanske inte alltid vara perfekt, men det är också OK. 🙂

  Gilla

  • Jo, det har du rätt i!
   Ja, precis, ibland tror jag vi tänker att livet ska vara så perfekt inrutat och att vi lyckats först när det är exakt så. Det är ju bara det att livet är mer dynamiskt 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s