Självhjälpsböcker

image

Jag har ett litet kluvet förhållande till självhjälpsböcker för jag tror egentligen inte att det finns någon metod som är allena saliggörande och dessutom finns det massor med människor med olika ideer som vill profitera på dem, en del bra, en del riktigt dåliga. Sen känns kategorin böcker inte riktigt som något en skryter med att en läser, det är lite skämmigt så där, som ”tantsnusk” typ. Samtidigt har jag en fascination för den här typen av böcker, kanske är det en nyfikenhet eller en önskan om att någon ska innehålla någon slags nyckel ändå, ni vet en enda stor aha-känsla. Nu läser jag inte direkt så många, det har gått flera år sedan sist jag blädderade i en men ibland blir jag nyfiken. Nu tänker jag sätta tänderna i denna: ”Älska livet som det är”. Alltså, titeln låter ändå lovande, för det vill en ju, älska livet som det är. Det underlättar ju en del om en säjer..

Under självhjälpsboken på bilden ligger en bok om meditation. Det är ju också någon slags självhjälp och något jag vill fördjupa mej mer i. Alltså blir det en kväll i själens tecken. Hittar jag djup visdom lovar jag att återkomma med den!

Har du läst någon bra bok i ämnet?

4 tankar om “Självhjälpsböcker

  1. Jag håller med dig om självhjälpsböcker, det är inget jag berättar att jag läser för vem som helst. Vill tipsa om ”Snällfällan” av Lisbeth Stahre och Veronika Ryd (om jag inte redan gjort det) som handlar om att äta på känslor, alltså till exempel tröstätande. Den har gett mig massor. Älskar även ”Rensa i röran med feng shui” av Karen Kingston och ”Franska kvinnors smala hemligheter” av Mireille Guiliano. Just nu läser jag lite då och då i Sanna Ehdins ”Den självläkande människan”, mycket intressant. Alla finns på bibblan.

    Meditation låter väldigt spännande, jag har testat det i grupp ett par gånger men skulle också gärna lära mig mer.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s