Veggoköket i Västerås

009red

 

Jag älskar när det dyker upp nya veggo-ställen att handla på. Som veggo är en inte direkt bortskämd med sortimentet i affärer, visst, det finns ju massor med quorn, korvar, sojaprodukter o.s.v men det där ”lilla extra” finns sällan. Därför blev jag helt exalterad när jag hörde att det skulle öppna en ny, liten butik i Västerås där det tillverkades egna, veganska, typ ”charkprodukter” eller vad en ska kalla det? Jag har tänkt att göra ett besök sen det öppnade och igår blev det av!

Veggoköket är en liten, liten butik på Frejahöjden i Västerås. Där finns en del ekologiska/vegetariska/veganska produkter utöver det egna sortimentet och i två kylar finns de de egenproducerade sakerna. Där trängs korvar, hamburgare, schnitzlar, nuggets, kebab och mer. De har även ett sortiment av Astrid och Aporna, bl.a ostar. Som jag förstår det så strävar de efter att tillverka sina egna produkter ekologiskt så långt de kan – superbra!

Så klart köpte vi med oss lite saker hem. Det blev dels het korv (som jag saknat het, vegetarisk korv!) och så schnitzlar. Schnitzlarna är tänka att bli lördagsmiddag och korven kommer jag nog att testa i veckan. Det ska bli så spännande!

013red

 

021red

 

Ja visst ja! Veggoköket bloggar också. På bloggen går det att läsa om tänk runt maten, lite recept och lite historia runt själva veggoköket.

4 tankar om “Veggoköket i Västerås

  1. Vad härligt med en veggobutik i Västerås, det är på tiden! Jag kommer från Västerås men har inte bott där på snart 10 år. Får kika förbi där någon gång! 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s