Reklam på bloggen – Hur jag tänker

Det kommer att dyka upp några annonser här på bloggen snart, men först vill jag förklara för er hur jag tänker kring det. Ok?
Jag bloggar ju här för att jag tycker att det är kul, för att jag vill skriva om min löpning och peppa andra till träning. Men så finns också möjligheten att tjäna någon krona på den här bloggen. Jag vet att det är många som tycker att det är fint, mer äkta med reklamfria bloggar men själv sätter jag inget värde i det. Huvudsaken är trots allt att bloggen är mer INNEHÅLL än reklam. Men sen, om en kan tjäna pengar på sin hobby, så ja, varför inte?

Men vad jag däremot tycker är viktigt om en nu ska ha reklam: GENOMSKINLIGHET. Reklam ska vara tydlig och noga uppmärkt. Jag vet t.ex. att många använder sej av affiliatelänkar (länkar där en oftast får några procent på såld vara då köparen kommit genom klick på ens länk). Ofta har jag sett att dessa inte är uppmärkta. Jag vet faktiskt inte riktigt hur reglerna kring detta är men i min mage känns det inte rätt. Skulle jag använda mej av affiliatelänkar (vilket jag inte är främmande för) kommer jag att tala om att det är just det genom någon form av märkning. En som jag tycker gör det snyggt är lipglossbitch, ex här.

Ja, ungefär så tänker jag! Jag vill aldrig någonsin att någon ska känna sej lurad, vara tveksam: ”Är det reklam eller inte?” när de går in på min blogg.

Hur tänker ni kring detta? Är det något mer jag borde tänka på?

Update: Kom på detta också: För mej är det en självklarhet att bara göra reklam för produkter och sidor som jag själv är intresserad av/tror på och som passar här.

6 tankar om “Reklam på bloggen – Hur jag tänker

 1. Jag tror det är viktigt att man kan STÅ för det man gör reklam för. Många gör reklam för allt och lite till. Jag har fått ganska mycket ”erbjudande” via min blogg/mail men har bara nappat på ett fåtal. Jag vill inte att det blir för mycket reklam på min blogg.

  Och de få gånger jag nappar vill jag, som sagt, att jag det är för något som jag står för och som är relevant för bloggens inriktning.
  En del mail med sk. erbjudanden är skrattretande dåliga…

  Gilla

  • Jamen precis! De annonser som jag har här är ju sånt som jag verkligen är intresserad av och som jag tycker är relevant för bloggen. Det skulle kännas väldigt konstigt att ha något som inte kändes jag.

   Haha, har fått erbjudanden från dejtingsidor..En bara: Hm…. har ni kollat upp detta nu? En löparbloggerska i ett förhållande sen 12 år? Det känns ju…ehm…relevant..
   Vid såna tillfällen förstår en att vissa bara skickar ut random mail.

   Gilla

 2. Jag tycker art reklam är helt ok, så länge det är tydligt att det är just reklam! Plus att det känns mer ok om reklamen rör något som passar bloggaren, det blir liksom lite konstlat när någon som aldrig har skrivit om spel innan plötsligt skriver ett långt inlägg om nätpoker…

  Gilla

  • Jo, det är så jag känner också! Jag har gärna reklam men det måste passa här, vara uppmärkt och så får det ju naturligtvis inte ta över innehållet i bloggen. Som jag skrev bryr många sej inte om att märka ut affiliatelänkar men för mej känns det inte rätt. Egentligen bryr jag mej inte så mycket om hur andra gör i just den aspekten, jag fattar ju ändå vad det är. Men här hos mej vill jag att det ska synas vad som är vad. Jag känner mej nöjd med mina annonser eftersom de rör sånt som bloggen ändå tar upp 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s