Livsstilsförändringar

Jo, jag tänker på detta med livsstilsförändringar och hur vi ser på dem, hur vi tänker oss att det ska bli när vi genomför dem. Jag tror så här: Många tänker sej att det förändrar sitt liv en dag och sedan ser man en raksträcka av sallader, nyttig mat och massor med träning framför sej. Även jag har tänk så. Men så ser det ju inte riktigt ut, för vi lever våra liv med upp och nedgångar, med lycka och sorg, bra och dåliga dagar. I själva verket är den där raksträckan vi tänker oss betydligt mer krokig, för sånt är livet. Men det är OK.

Det är också lätt att tro att ”alla andra” lever det där raka livet utan minsta pizza-avvikelse när en kikar runt på träningsbloggar o.s.v. För det är ju mest bilder på nyttiga smoothies och träningspass. Men jag tror inte en ska låta sej luras. För så här: Detta är min träningsblogg, en blogg där jag dokumenterar min träning. Det är också en blogg om bra kost: Därför dyker nyttiga recept upp här. Kanske kan man då få intrycket att jag äter och tränar på det viset 24/7? Men så är det inte. På min väg finns ibland pizzor, vin, socker. Men det betyder inte att jag tycker att jag misslyckas, tvärtom: Jag lyckas! Det är vad jag gör med merparten av min tid som räknas. Skulle jag ge upp varje gång jag åt något onyttigt eller inte tränade på ett tag hade jag inte kommit någonstans. Men det har jag. För att jag är snäll mot mej själv.

Andemeningen med det här inlägget är väl: Var snällare mot dej själv, tro inte att ”alla andra” gör på ett visst sätt och att du misslyckas så fort du avviker från den tänkta planen, ”börja inte om” för du är fortfarande på rätt väg. För sånt är livet, så är allas liv. Jag skulle t.o.m hävda att vägen SKA vara lite krokig. Om du inte är en robot vill säja…

2 tankar om “Livsstilsförändringar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s