Recharge

image

Strax efer att jag skrivit det förra inlägget fick jag så himla ont i huvudet. Det är så knepigt, ibland blir jag helt spänd i höger axel, sen fortsätter spänningen upp i halsen och strålar upp i huvudet. Det känns lite som att jag skulle ha ett spett rakt upp i huvudet. Massage hjälpte inte riktigt så jag tog en halv ipren och la mej i sängen och vilade. När jag vaknade hade det gått över men jag ligger faktiskt kvar i sängen än.

För jag tänkte: Hur ofta när en är trött önskar sej en inte en hel dags vila bland mjuka täcken och kuddar? Jag gör det ganska ofta i alla fall! Hur ofta tar en sej en sån kravlös dag? Nästan aldrig. Inte jag i alla fall. Men idag så, med huvudvärken lite som alibi, tänkte jag att: Nä, jag ligger kvar! Bara är. För jag har ingenstans jag ska vara, inget speciellt att göra (dessutom har vi lite söndagsfeeling här idag eftersom Daniel börjar jobba imorgon).
Och vet ni? Det var SÅ HIMLA SKÖNT att bara ligga här, helt kravlöst, surfa lite, fundera lite, tupplura lite. Jag känner mej ny och uppladdad. Luther har i och för sej gjort några små försök att hoppa jämfota på min axel men jag har varit snabb att putta ned honom.

Så kort sagt: En borde bli bättre på att ge sej själv kravlösa dar ibland (helst utan huvudvärk dock). Vi har så mycket krav på oss idag, så mycket vi ska hinna, lyckas med. Det är nog väldigt bra att ta en dag för uppladdning ibland. Ok, en behöver nödvändigtvis inte ligga i sängen en hel dag. Det handlar nog mer om att göra det en KÄNNER FÖR, det som fyller en med glädje och avslappning och endast det. Att det råkade vara att ligga som en säl i sängen för mej idag, är en annan femma.

OBS: Inser att jag har det lättare att göra något sånt här eftersom jag inte har några barn som behöver saker och uppmärksamhet. Eller vänta, det där lät ju knasigt, som om barn var av ondo. Så menar jag ju inte! Men ni fattar? Men i alla fall, förstår att det kan vara svårare för vissa att hitta den där egentiden. Men försök i alla fall, det är så värt.

3 tankar om “Recharge

 1. Jag får också sån där blixthuvudvärk, särskilt nu när jag liksom inte är riktigt kurant än i kropp och knopp. När munnen inte säger ifrån får kroppen göra det istället, sa min terapeut igår. Kravlöst låter underbart.

  Gilla

  • Ja, så är det nog för mej med. Är det något som tynger mej eller som jag oroar mej över så sätter det sej i axlarna.
   Åh, det var underbart 🙂

   Gilla

 2. Jag är likadan med mina axlar, stressen sätter sig där, får lätt ont där som jag skrev tidigare. Jag försöker hitta strategier för att komma ifrån det Försöker göra som du och tänka på min inställning. När jag jobbar försöker jag vara uppmärksam på när jag drar upp axlarna mot huvudet och spänner kroppen. Då tänker jag att jag inte blir bättre/effektivare/snabbare av att spänna mig och försöker andas lugnare och le lite mer, då lurar jag mig själv till att må bättre och bli lugnare och gladare. Jobbar även på att inte hänga upp mig på saker, är en riktig grubblare. Ett tips är att ta en minut ibland och rulla axlarna bakåt, LÅNGSAMT. Du kan även vrida LÅNGSAMT, alltså EXTREMT långsamt på huvudet åt olika håll. Det ser lite stört ut, men det är himla skönt och avkopplande. Titta upp och ner, åt sidorna, lägg huvudet på sned som en fundersam hund. Märker att styrketräning minskar spänningarna massor, massage är också skönt. Ibland masserar jag mig själv, funkar himla bra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s