Målet är att bli taggad

Ok, nu skriver jag på fredagskvällen. På alla hjärtans dag… Så det kanske är noll människor som läser. Men grejen är att ibland när blogginlägg poppar upp i huvudet på mej, så kan jag inte vara någon vidare, värst strategisk bloggare och bara: ”Tar’t imorrn”. Så här kommer det:

Jag tänkte lite mer på uppenbarelsen som denna ”scientific 7-minute work out” var för mej. En kan ju lätt tänka: ”Baaah, 7 minuter är  ju ingenting. Det kommer inte att hända något”. (Nu körde jag i och för sej 14 minuter, men sak samma). Jag tänkte lite på det där och kom på att målet för mej bör vara att bli taggad på det jag gör, inte nödvändigtvis dra igång värsta omfattande träningsrutinen. För blir en taggad så är en snart där i alla fall. Och det blev jag av detta: Ville göra mer, testa att göra övningarna snabbare, grundligare.

För egentligen tror jag att det är bra om en träningsrutin börjar så, eller borde vara självklart egentligen. Som i somras när jag började springa, jag klarade inte ens en kilometer i sträck men kom ändå hem och kände mej som världens spänstigaste och ville se vad som hänt med formen nästa dag och nästa, och nästa, och nästa…och ja, det är fortfarande så. För att jag utgick från egna förutsättningar och började lugnt. Och det är likadant nu, jag är nyfiken på hur det kommer att kännas om två veckor, två månader. Och jag är rätt säker på att om jag bara har den där nyfikenheten kvar så kommer jag att vilja utöka, testa mer – och där är nyckeln!

Som sagt, det är verkligen självklarheter det här, jag vet. Men ändå drar människor igång värsta träningsupplägget, springer tills de spyr, ägnar timmar på gymmet för att sedan bara lägga av. Jo visst, en kan tvinga sej men det är så himla mycket roligare att börja lugnt, efter egna förutsättningar och sen bli taggad på att göra mer, bli nyfiken. Och att FÅ känna sej duktig istället för tvärtom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s