The scientific 7-minute work out: Min grej!

20140214_114443
image

Jo, jag är egentligen en ganska tråkig träningsperson.. Eller tråkig och tråkig, det beror på hur en ser det. Men jag har skrivit om det förut: Jag är en rutinmänniska, även när det kommer till träningen. Som när jag började springa – Jag malde samma sträcka om och om igen, inga utfärder för att hitta nya, mysiga vägar o.s.v. Bara fram och tillbaka, längre och längre. Jag tror att det är för att jag gillar att mäta framsteg exakt? Om jag då provar nya grejer hela tiden så blir det inte exakt. (HERREGUD vad det här låter trist nu då! Alltså, klart jag springer på nya vägar nu, men ni vet, precis så där i början av något vill jag ha rutiner).

Men i alla fall: Jag har ju nött om att jag vill komma igång med annan sorts träning än löpning -lite styrka, ett bra tag nu. Det har bara inte blivit så mycket av det. Dels har jag varit sjuk och dels har jag faktiskt haft något slags inre motstånd, inte tyckt att det känts speciellt kul så det har bara blivit några lama försök. Men så igår, skrev ju Fiat på move it mama-bloggen om ”the scientific 7-minute work out” och jag blev nyfiken. Så idag när halkan hindrade spring tog jag fram tabata-timern och en pall och satte igång. Precis som Fiat tyckte jag att första 7-minutersrundan gick hyfsat, lite ”meh, det här var inte speciellt jobbigt”-känsla. Så jag körde ett varv till och då blev det plötsligt superjobbigt. När jag var klar darrade hela kroppen och jag förväntar mej träningsvärk imorgon (annars blir jag besviken).

Men hela grejen var att det kändes kul, ja, kanske inte mitt i värsta flåset men ni fattar! Och efteråt, när jag vilat lite, fick jag den där känslan: JAG VILL GÖRA DETTA IGEN! Så känner jag annars bara när jag sprungit.
Detta passar med andra ord mej så himla bra, jag som vill: stärka kroppen för löpningens skull, inte lägga jättemycket tid på styrka, är otålig och gillar rutiner. Jag kan lägga några gånger i veckan på detta, märka när jag blir starkare och slipper hålla på och leta nya övningar hela tiden. Det är snabbt, smidigt och JOBBIGT. Bra grej är ju också att man kan lägga på ett extra varv då en blir starkare.

Vad är det då? 12 övningar (bilden ovan) för hela kroppen som du gör intensivt i 30 sekunder, vila 10 sekunder och så nästa övning. HÄR går det att läsa mer om poängen med att träna på det här viset. Jag körde som enligt bilden men bytte ut plankan mot mountain climbers och la till lite rygglyft efteråt (eftersom jag hört att det är viktigt att stärka ryggen när en tränar magen).

Nu så, nu ska jag mysa med mannen, äta pasta och ha alla hjärtans dag.

7 tankar om “The scientific 7-minute work out: Min grej!

 1. Ja men visst var det ett bra pass? Kommer definitivt ha det som en rutin! Tänkte också modda lite nästa gång och ta bort stolsklättringen till förmån för grodhopp. Som jag i och för sig inte gillar, men jag är lite för rädd att trilla på stolar för att klara av att ta i riktigt.

  Gilla

  • Jätebra! Det passade mej så himla bra. Jättetack för tips 🙂

   Åh, jag vet, jag är också lite ängslig för det där med att klättra på stolen. Det känns liksom lite osäkert… Så snopet sätt att ramla och bryta nacken på.. Haha, andra varvet när jag var rätt skakig i benen hade jag faktiskt en hand i väggen som stöd.

   Gilla

  • Haha, jag var helt färdig!

   Ja men precis! På något sätt är det ju lite härligt om det känns, lite kvitto på ansträngningen sådär.

   Gilla

 2. Den där får jag nog prova. Jag är nog tvärtemot din träningstyp. Jag vill ha nya vägar hela tiden och sen stressar jag ju så jämt, oavsett, så till slut blir det inget av det ändå.
  Tyckte du såg solbränd ut på bilden 😉

  Gilla

  • Ja, testa! Jättebra grej att bara skjutsa in om en inte har så mycket tid över.

   Haha, kan lova att min vinterbleka hud inte är solbränd. Vad du ser på bilden är illröd, nyans: kräfta 🙂

   Gilla

 3. Ping: Dagens scientific work out | Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s