Dagens scientific 7 (and a half) minute work out -pass

014

 

Så var det dags igen, lagom till att mina stackars muskler slutat ömma, dags för ett andra pass scientific work out. Och ja, jag gillade det även idag; snabbt, jobbigt och svettigt och himla skönt efteråt. Känner mej väldigt taggad på att fortsätta!

Som ni kanske ser har jag dock ändrat om lite och även lagt till en övning. Jag tänker så här: Jag förstår ju att jag måste träna ben även om jag springer men jag tyckte det var väl mycket ben i passet och det jag främst behöver stärka är core, armar och bröstrygg. Därför fick en benövning ge vika för russian twists med hantel (joooobigt men effektivt kändes det som). Dessutom har jag lagt in rygglyft på slutet så programmet är nu mer 7 1/2 minuter långt.

Som förra gången körde jag igenom programmet två gånger – det blir alltså 15 minuters svettig träning. Efteråt var jag en blöt liten trasa men samtidigt så himla nöjd. Det känns verkligen att de muskler jag vill ska jobba har jobbat och det måste ju vara ett bra betyg. Märkte också att jag är väldigt svag i sidorna av magen för alltså: Sidoplankan?? Klarar knappt och fick göra på knät andra vändan och även det var jobbigt.

Jag funderar över det där lite? Hur kan det komma sej att jag är så sjukt svag i överkroppen? Jag menar, jag har ändå inte setat som en potatis i soffan fram tills nu. Jag har ju alltid rört mej i vardagen, burit tunga kassar hem från affären, burit ved hemma i Dalarna, kort sagt kroppsarbetat en del. Fast jag tror nästan det är genetiskt. Ni vet, när en hängde i knävecken som liten? Hade alltid svårt att ta mej upp med hjälp av överkroppen. Och det där repet på gympan – med mina spagghettiarmar kom jag ingenstans. Får se om jag kan ändra på det nu? I alla fall liiite.

5 tankar om “Dagens scientific 7 (and a half) minute work out -pass

  • Ja, gör det! Så himla bra och smidig grej när en vill fokusera på löpning men ändå få in lite styrka. Sen får en upp flåset rätt bra med 🙂

   Gilla

 1. Jag körde det där på löpning idag! Aaaaaasjobbigt. Sprang som fan tjugo sekunder vilade tio. Pallade fem gånger, sedan fick jag sakta ner resterande tre. Men det var kul! Hade sprungit en bit innan och känt att jag var ur form och ville hitta på något roligare än att bara gå hem och det lyckades jag med.

  Gilla

  • Det ska jag testa! Intervaller är också en sån där grej jag inte riktigt kommit till skott med. Du bara kommer med tips på tips! Gillas 🙂

   Gilla

 2. Ping: Dagens scientific work out | Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s