En inte så spännande överraskning

Solen har lyst idag men det har ändå varit så märkligt dovt inuti? Jag har känt mej liksom tom och faktiskt ganska ledsen. Och oinspirerad, som jag inte har något att tillföra.
Och jag har funderat, nästan blivit lite rädd: Är det en depression som kommer nu, nu när jag mår så himla mycket bättre?
Men JAHA! Ja, men det var ju för jäkla typiskt! (för irriterad är jag också)

Sen: Vänta! Vad är det för datum?

Och så inser jag:
PMS!

Här blir jag otroligt lättade faktiskt, av insikten av att jag troligen inte är på väg in i ett sammanbrott. Sen blir jag irriterad. Igen.

Att jag aldrig lär mej? Det känns som om jag skrivit detta inlägg förut och det beror nog på att jag HAR skrivit det förut, eftersom jag aldrig får häng på detta med kroppen och hormonernas framfart. Med andra ord får ni nog stå ut med att jag skriver det här inlägget varje månad fram till klimakteriet.
Alltid en överaskning. Alltid.

13 tankar om “En inte så spännande överraskning

 1. Puh! Nog för att PMS är jävligt, men en depression är fan så mycket tyngre.

  Jag tror jag också har skrivit nåt liknande, lär mig visst aldrig heller…

  Gilla

  • Ja precis! Men nästan varje månad undrar jag ändå om jag håller på att bli deprimerad. Det verkar tydligen vara hemskt svårt att få det där med mens att fästa i medvetandet 🙂

   Gilla

 2. Jag är precis likadan! Vissa månader får jag galen mensvärk också och då ligger jag i en hög i soffan första dagen och nästan gråter för vad som helst, usch! Tur att jag har världens finaste sambo som kommer med värmekudde, kramar och choklad. Jag har upptäckt att kamomillte är jättebra mot mensvärk, speciellt om det dricks förebyggande.Jag försöker dricka en kopp några kvällar i veckan. Att duscha/bada varmt hjälper också en del, lagom träning också, även om jag inte känner för det innan jag börjar. Lyssnade på det här häromveckan, intressant! http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/319403?programid=1272 Pepp till dig!

  Gilla

  • Ånej, stackars! Just mensvärk har jag inte så stora problem med men vid ägglossning kan det dock hända att det känns som ryggen ska gå av :/ Ska testa det där med kamomillte nästa gång, det kanska funkar för det också.
   Tack för lyssningstips 🙂

   Gilla

 3. Jo, det är lite drygt. Det där med gråten känns som att det är väldigt starkt kopplat till hormonerna, blir jätteöverkänslig. Tur att det inte är varje gång! 🙂 Ja, kamomill är lite muskelavslappnande så det kanske kan funka vid ägglossning också. Undrar varför vi får de här problemen egentligen?

  Förresten, kul att du har en egen sida nu! Jättefin! Undrar bara om det går att fixa tillbaka den gamla funktionen med att få mail när du har svarat på kommentarer, det var så himla smidigt! 🙂

  Gilla

  • Gråten känner jag däremot igen! Är så, så, så superkänslig idag. Det är typ syndast om mej i hela världen 😉
   Ja, undrar varför egentligen? Det är bra orättvist kan jag tycka, allt detta vi som kvinnor får stå ut med medans män slipper.
   Och tack! Haha, hjälp, visste inte ens att jag hade en sån funktion förut? Tack för att du sa det! Ska försöka klura på hur jag får till det igen 🙂

   Gilla

   • Jaaaaa, preciiis! Verkligen orättvist! Tycker att det är jobbigt att bli lite personlighetsförändrad, då tycker jag faktiskt liiiite synd om min sambo också. 😉

    Jo, det fanns en ruta förut där det gick att kryssa i om man ville ha ett mail om vidare kommentarer. Vet inte heller hur man gör, kan också klura lite. Har dock ingen blogg att testa på. 🙂

    Gilla

 4. Ja, alltså jag är helt övertygad om att vi lever i konstant förnekelse om detta och det kommer som en total överraskning vareviga gång bara för att vi inte alls håller med evolutionen om att vi borde ha mens. Det borde vara precis tvärtom, att om vi VILL ha barn som kommer mensen och ägglossning och hela köret. Och eftersom att evolutionen egentligen håller med oss men inte kan göra den enkla ändringen så får vi helt enkelt leva med det i förnekelse och överraskning. Tyvärr.

  Jo, jag ska visst också ha mens nu om du undrar 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s