Jag och mitt blodtryck

image

Hm… Jag visste inte riktigt hur jag skulle illustrera detta med lågt blodtryck och när en inte vet så tar en en selfie (gammalt djungelordspråk – Jo det är SÄKERT!!). Men i alla fall, jag har det: Lågt blodtryck, så där så blodet knappt kommer upp i huvudet (Och det kan ju i och för sej förklara en del…). Nej, det är inte farligt lågt men det är lågt. Lågt blodtryck är ju något att vara nöjd över egentligen men så här runt mens kan det vara rätt jobbigt för då känns det som det blir det ännu lägre. Det är vid den här tiden jag absolut inte kan resa mej upp ur soffan för hastigt för då snurrar hela världen. Jag har ibland ystert försökt hoppa upp och springa Daniel till mötes när han kommer från jobbet med resultatet att det nästan blir svart och D istället möts av en fästmö som ser…eh ja..en aning full ut.

Vid träning kan jag också märka av det. Inte under själva träningen men efteråt. Det är till exempel direkt osmart av mej att stanna och sätta mej ned efter en springtur, då kan jag nästan tuppa av. Jag måste liksom traska runt lite så kärlen hinner dra ihop sej och blodet sakta ned, i lagom takt. Fast ja, de säjer ju att det är bra att träna vid lågt blodtryck och jag kan faktiskt märka en liten förbättring från hur det var förr.

Hur är det med er? Känner ni igen er eller har ni blod som pumpar i exemplarisk fart i ådrorna? Finns det något en kan göra så en slipper dåna som en annan 1800-talsdam stup i kvarten?

4 tankar om “Jag och mitt blodtryck

 1. Jag känner så väl igen mig! Jag har haft problem med lågt blodtryck i hela mitt liv, och tabletter hjälper inte. Något som fungerar bra är att vänja sig vid att alltid vicka på tårna. Ja, jag vet att det låter löjligt, men faktum är att det gör att blodet kommer fortare upp till huvudet.
  Så fort jag står stilla som i kö eller ligger ner en längre stund så vickar jag på tårna, jag tänker inte ens på att jag gör det längre.

  Gilla

  • Åh, det sa alltid min pappa att jag skulle göra! Det hade jag helt glömt bort. Tack så himla mycket för påminnelsen! Ska härmed bli en tåvickare 🙂

   Gilla

 2. Lågt blodtryck har jag aldrig haft, snarare tvärtom. Högt så det bara sjunger om det och det är inte heller kul. Men nu har det stabiliserat sig efter att jag började springa och gick ner i vikt och äter bra.

  Jag har läst att broccoli ska vara blodtrycksstabiliserande. Du kanske skulle testa att regelbundet äta det? Sen vet jag att lchf kan sänka blodtrycket lite och att salt är viktigt att få i sig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s