Två bra om kroppen, ideal och träning

Jag har reagerat några gånger när jag läst träningsbloggar, träningsbloggar som jag tror främst attraherar yngre kvinnor. Det jag reagerar över är att de får så mycket frågor om att tukta vad en anser är problemområden på kroppen. Det kan vara: ”Jag är normalviktig men jag undrar hur en får bort fettet mellan låren?”. Det gör mej så ledsen eftersom det handlar så lite om att njuta av träning och sin kropp och så mycket om ideal och ibland självförakt. Natuligtvis menar jag inte att yngre kvinnor skulle vara dummare, inte fatta att de är fast i strukturer och ideal, det är bara det att dessa är så starka, kanske allra mest om en är ung tjej, att de är svåra att kämpa emot. Förresten gäller ju inte detta bara de yngre kvinnorna, vi är nog alla där i strävan efter perfektion och nosar ibland. Jag uptäcker bara att allt efter som jag blir äldre så handlar det mer om en frisk kropp och mindre om att vara perfekt.

I alla fall, det jag skulle komma till är att jag läst två väldigt bra och smarta inlägg om detta idag, här:

Mina träningstajts – ortorexi och smala tjejer som vill bli smalare

Trend & Träning – Born to be hungry

Så viktiga grejer och så bra och smarta kvinnor. In och läs!

2 tankar om “Två bra om kroppen, ideal och träning

  1. Ja, men det där har jag också tänkt på. Det handlar väldigt mycket om var på kroppen fett är ”för mycket”. Ja, men om du springer regelbundet kanske ett par-tre mil i veckan. Är inte det nog kanske? Då kanske din (inte din nu då) kropp mår bra och är tränad och så och så är det bra med det. Jag blir så ledsen på sånt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s