Ryggen (aj!) och mandelsmör

image

Jag spenderar dagen lite så här, i soffan. Mellan varven försöker jag röra mej lite och göra dessa övningar för (mot?) ryggskott (jättebra! Får du någonsin ryggskott så hjälper dessa mycket). Här i soffan läser jag ikapp era bloggar och det är ju verkligen inte det sämsta. Det är Vasalopp varvat med elaka förkylningar (krya!) och goda recept där emellan.

Apropå recept provade jag att göra mandelsmör på mandelmjöl idag. Blev väldigt bra, ska visa hur jag gjorde senare! Blev dessutom taggad att prova att göra andra ”smörer”. Kan en göra smör på solrosfrön tro?

12 tankar om “Ryggen (aj!) och mandelsmör

  • Ja, jag ska testa tänkte jag! 🙂 Allt som är lite fett och nötigt borde ju funka att göra smör på.

   Gilla

 1. Jag har ett recept på dessertost som görs med solrosfrön. Den är jättegod och går såklart att variera med smaksättningen.

  2 dl solrosfrön
  0,5 dl cashewnötter
  15 svarta oliver (jag har testat med soltorkade tomater också)
  1 vitlöksklyfta
  2-2,5 msk citronsaft
  1,5 tsk dragon (jag har testat utan också)
  1 dl vatten
  1-1,5 krm örtsalt
  2 msk hackad persilja
  Mixa solrosfröna och cashewnötterna fint i en mixer. Tillsätt allt utom persiljan och oliverna och mixa mer. Rör ner oliverna och blanda i med persiljan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s