En dags vila till…(målsättningar)

….Sen kör jag! Nu känns ryggen äntligen ok igen och jag längtar efter att komma igång med träningen igen. Denna gång hoppas jag att jag ska få träna ostört, utan förkylningar och krämpor. Jag börjar faktiskt känna mej lite stressad. Jag vill springa vårruset och jag vill göra det under 30 minuter! Det hade varit så himla härligt att klara (min bästa tid nu är 31,57 på 5,07 km) . Men för att komma dit behöver jag springa mer långpass, mer intervaller och träna mer styrka. Det skulle nog hjälpa att tappa de sista kilona också men det tänker jag verkligen inte stressa med.

Som det har varit nu ett tag så har jag typ hunnit springa en 5-kilometers ”känna-på-efter-sjukdom-runda” och sen tvingats vila igen. Jag har inte fått till 3 pass på en vecka på hur länge som helst men nu så, nu hoppas jag att det vänder.

Oj, vad hårt och kravfyllt det låter kände jag nu: En himla massa ”måste” och ”ska”. Vill bara förtydliga: Det är inte så det känns, kravfyllt alltså. Det är mer en stark känsla av vill, vill, VILL! Och så en enorm pepp på att faktiskt ha ett mål att sträva efter.

4 tankar om “En dags vila till…(målsättningar)

 1. Jag känner exakt likadant som du nu på dag 9 utan löpning. Segt är det!

  Och du kommer självfallet fixa Vårruset på under 30, helt säker på det!

  Gilla

 2. Låter som kloka val (att inte stressa).
  Däremot är inte långpass så viktigt när det gäller att bli snabbt på 5 km.
  Jag skulle rekommendera distanspass (ca 5-8 km) strax under tröskeln (gissningsvis ca 6,15-tempo på dig?) samt 1000 m intervaller; börja med 3 st och om det känns bra kör 4-5 stycken i 5,50-tempo med 60-90 sek gåvila. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s