Löpningen och kroppsacceptansen

Jag vet att jag skrivit om det förr, vad löpning gör för mej och min syn på min kropp men det kan liksom inte säjas nog. Jag slås av det ofta när jag springer: Hur fylld av power jag känner mej, hur mycket jag älskar min kropp. Jag har väl egentligen alltid haft ett ok förhållande till min kropp, aldrig hatat. Där emot har jag stört mej ibland, inte riktigt känt mej bekväm.

Den här snällare synen på kroppen jag får när jag springer har ingenting med vikt att göra, ingenting med hur löpning format om min kropp, jag har haft den härliga känslan sen jag började springa och vägde en del mer än vad jag gör idag. Den har istället att göra med att jag uppskattar min kropp för vad den är kapabel till, snarare än hur den ser ut. Den KAN!

Jag tänkte på det förut, när jag sprang tätt förbi en busskur proppad med väntande människor: Det hade känts jobbigt förut, speciellt i tajta tajts och kort jacka men nu känns det ingenting. Och skulle nu någon av de där människorna i grupp slänga en kommentar (inte för att det hänt) så skulle jag nog bry mej rätt lite om det också, för känslan av vad min kropp klarar av är så himla mäktig och uppfyllande. Jag är stark! Jag kan ta mej en mil, springande. Den här kroppen är värd att högakta!

10 tankar om “Löpningen och kroppsacceptansen

  1. Den kroppen är guld värd!!

    Kan du inte skriva ett inlägg om vad du fått för kommentarer och vad ”folk” tycker om den nya kroppen? Att du blivit smalare, springer osv.

    Gilla

  2. Låter alldeles underbart, den känslan vill jag verkligen ha inför min kropp! Jag är i startgroparna till att börja springa för, precis som du skriver i din presentation, vill jag bli en ”sån som springer” och en så fin text som din får mig verkligen att känna mig ännu lite mer peppad till att börja! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s