Någon slags fria intervaller

sol

 

vårblommorHär sitter jag, nystretchad, nyduschad och supernöjd. Jag gav mej ut och sprang i vårvädret tidigare och det var så enormt härligt. Jag satsade på att springa någon slags fria intervaller idag. Först var jag sugen på att bara lunka en långrunda och njuta av vädret men sen tänkte jag: Näe, det är faktiskt dags att börja försöka pressa sej lite.

Jo, fria intervaller alltså (eller vad jag ska kalla det): Grejen är ju att jag inte har någon klocka att mäta hastighet och tid med, jag kör istället med runkeeper och på den går det ju i och för sej att ställa in på intervaller… Det är bara det att jag inte har några bra lurar just nu och utan lurar hör jag inte intstruktionerna eftersom högtalaren på telefonen inte är så bra. Så vad gör en då? Jo, jag la upp det så här: Först en kilometers lugn jogg och sedan körde jag helt enkelt så att jag sprang på till olika ”stationer” på sträckan, typ: fram till det garaget eller fram till din lyktstolpen. Eftersom jag känner min 5 kilometerssträcka rätt väl har jag ändå ganska bra koll på distanserna där. Jag tror att jag kanske körde intervaller på ca en 300-400-500 meter och sen lugn jogg där i mellan, ungefär lika långt.

Jag försökte ligga på snabbare-än-bekvämt men inte så-snabbt-så-jag-spyr under intervallerna. Det var precis nog jobbigt för mej. Jag vet ju tyvärr inte exakt hur fort jag sprang p.g.a klockbrist men jag skulle tippa någonstans runt 5.50-6.00-tempo? Och ja, det var jobbigt för mej. Det visade sej inte minst på tiden som stannade på 32.38 på 4,96 km (6,35-tempo) vilket måste betyda att jag joggade rätt så sakta under återhämtningsperioderna.

Efteråt

Men vet ni? Det var så himla skönt detta med att springa lite fortare! Jag brukar alltid få en kick efter att jag sprungit men idag var jag nära nog euforisk när jag kom hem (detta kanske inte…ehm..syns på bilden). Och så är jag så sjukt taggad. Nu ska jag minsann bli snabb som vinden…eller i alla fall som en lätt bris.

Update: Kom på hur jag kunde kolla farter lite grovt på runkeeper när jag använde datorn. Tydligen var jag nere och nosade på 5- 5,15-tempo ibland Coolt.

 

3 tankar om “Någon slags fria intervaller

 1. Grymt bra!!! Skaffa klocka oxå så blir det ännu roligare! Och ja man får verkligen en kick av intervaller , det känns verkligen som kvalité!

  Gilla

  • Tack 🙂 Ja, jag kan verkligen tänka mej att det blir roligare med klocka och enklare att hålla farten.

   Ja, det kändes verkligen som jag åstadkommit något efteråt och som att det på sikt kommer att ge bättre flås och starkare ben. Sen var de nyttigt för mej att känna ungefär hur 5 och 6-tempo känns. För mej kändes det galet snabbt…haha

   Gilla

 2. Ping: Efter-träning-oats och dagens intervaller | Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s