En vilodag med jobbsök

snöpluttetext

 

Idag kör jag vilodag. Skönt, speciellt eftersom vädret ser ut som det gör. Snön rasar ned och jag har ingen större lust att gå ut.  Jag är faktiskt också en aning öm i kroppen efter gårdagens intervallpass, har lite träningsvärk i rumpa och lår.

Annars då? Jag tänkte faktiskt börja skriva lite jobbansökningar idag. Det börjar bli dags nu! Jag längtar verkligen efter att få arbeta, engagera mej och visa framfötterna. Jag har hittat lite grejer som är intressanta så vi får se hur det går. Jag kan i och för sej ibland oroa mej lite över de hål i mitt cv som bildats när vid nära anhörigas sjukdomar, dödsfall och mitt eget mående. Hur tror ni arbetsgivare ser på sånt? Ibland känns det lite som en bör vara en robotmänniska i dagens samhälle, med perfekt uppradade prestationer utan tidsluckor emellan. Grejen är bara att jag presterat så himla mycket under de peridorna jag varit ”borta”, de har liksom varit de största prestationerna i mitt liv. Och jag är faktiskt så otroligt BRA, har så mycket att ge. Är alltid engagerad och vill göra bra i från mej. Är bara lite rädd att just mitt cv ska säja: ”slarver”.

 

10 tankar om “En vilodag med jobbsök

 1. Jag håller med om att man måste vara så perfekt i dagens samhälle. väldigt synd!! Dom där ”trasiga” perioderna ger ju erfarenhet och mognad också!

  Gilla

  • Ja precis! De trasiga perioderna skulle faktiskt också kunna ses som en merit. Jag har enormt mycket mer självinsikt än jag hade haft utan dem.

   Gilla

 2. Jag läser ganska mycket jobbansökningar! Det är inte jag som fäller avgörandet, men jag är med vid anställningarna hos oss. Och lite så här är det: för det första kan du vara hur bra som helst, men kan du inte skriva en ansökan så ryker du vid första sortering. Då handlar det inte om att alla måste vara jätteglada och jättepeppiga och fyndiga och så, utan snarare om att kunna skriva vad som är relevant. Dessutom skriva det kort och koncist. Det är asjobbigt att läsa ansökningar och har du skrivit för mycket text, lär du också ryka ganska så snabbt. Tänk på att personen som får din ansökan ska orka läsa den även efter hundra andra ansökningar!

  Vi har anställt många med hål i sina cv:n! Jag tror att förståelsen för att människor har liv där det faktiskt kan hända saker är större än många tror. Och där den inte är större – där vill man kanske heller inte jobba? Däremot är det svårt att få ett jobb om du inte har det som står som krav i annonsen. Alla krav måste uppfyllas, men det som brukar kallas för ”önskvärt” eller ”merit” är inte hela världen. Sedan är det är inte bara tidigare jobb som är erfarenhet. En blogg, en livsstilsförändring och förmågan att kunna springa långt säger också ganska mycket om kapacitet 🙂

  Gilla

  • Åh, tack för att du tog dej tid att skriva detta! Det betyder jättemycket och extra värdefullt är det ju med lite insikt i ”andra sidan”.

   Jag tänkte på det också, bloggen är ju något som jag är stolt över, tycker jag är duktig på och dessutom sköter konsekvent med uppdateringar. Det skulle alltså inte vara fel att ta med den på ett hörn i ett cv?

   Gilla

 3. Hål i CV:t behöver inte redovisas så himla noga, egentligen. Du har förmodligen en anställning, alternativt eget företag trots att du är sjukskriven/mammaledig eller vad det nu må vara. Då behöver du liksom inte speca att exakt de här månaderna låg jag på sofflocket och blev frisk. Jag har några jobbsökarluckor i mitt cv, arbetslös alltså. Det har inte varit något problem hittills. Nu vet jag itne exakt vad för sorts jobb du söker men jag tipsar om linkedin. Allt viktigare nätverk och något VI studerar noggrant vid anställning. Att bara ha en linkedin-profil räcker inte, den ska vara bra också :-). Gäller dock inte alla branscher. Dock bra sätt att komma out there och använda befintliga kontakter till att hitta nya, oavsett bransch. Fast virkade-träningskläder-och-spring-branschen är kanske lite liten än så länge 😉

  Gilla

  • Om blivande arbetsgivare skulle hitta din kommentar om virkade träningskläder tror de ju att jag är galen på riktigt! 😀

   Tack snälla för din kommentar, det betyder massor för mej med tips och ideer kring arbetssökargrejen just nu. Jag är liksom lite vilsen i det området just nu, det var ett tag sen om en säjer.

   Gilla

 4. Jag håller med Fiat om att det är superviktigt att skriva en bra ansökan. Att den inte ska vara för babblig liksom, det gör att ingen kommer orka läsa den och se det som är viktigt. Att skriva kort och koncist är bra, men inte heller för lite. Att människor har hål i sina cv’n är nog rätt vanligt. Du behöver nog inte vara orolig att de ska se dig som lat. Om de frågar om något hål är det bara att förklara, utan att du för den delen behöver/måste lägga ut det alltför mycket om du inte känner att du vill. Men jag tror att ärlighet är viktigt.

  Jag håller tummarna för att du hittar dig nåt som du gillar. Se det som en erfarenhet att skriva ansökningar, vara på intervjuer och även att få negativa svar. Det gör dig starkare och bättre på att ansöka. Det är sant även om jag ser nu att det låter så där käckt peppigt 🙂

  Gilla

  • Ja, precis! Är helt med där. Själva ansökningarna brukar jag vara rätt bra på faktiskt, eller jag var det förut i alla fall och fick ofta komma på intervju så jag hoppas att det hänger kvar. Jag tror också på ärlighet, det i sej är ju en bra egenskap om en söker jobb.

   Och tack, det hoppas jag med. Och det är sant som du säjer, en får liksom lite rutin på att söka jobb även om en skulle få avslag, en lär sej på vägen liksom 🙂

   Gilla

 5. Säg till om du vill ha återkoppling på cv och brev!jag kollar ju på ansökningar dagarna i ända på jobbet!har även lite exempel.på ansökningar som lett till många intervjuer om du vill ha lite exempel!överlag skulle jag säga att satsa på att skriva om det du brinner för och söka sådana jobb du verkligen vill ha och anpassa brevet! Tycker verkligen det du gjort i ditt företag och blogg visar på ett driv och beslutsamhet som vilken arbetsgivare som.helst skulle vara glad att få,dig som anställd!:)kram och lycka till!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s