Detta med att driva blogg – kul, lätt, svår & spännande grej

image

Jag tror att människor som är o-blogginvigda ibland inte riktigt förstår hur krävande det faktiskt kan vara att driva en blogg. Typ att gemene man tänker: ”Tre inlägg om dagen är väl en barnlek att slänga upp!”. Och det kan det kanske vara, en barnlek alltså, om en inte har några speciella ambitioner med bloggen utan bara skriver lite hipp-happ, vad som faller en in. Men har en någon slags vilja med innehållet: att det ska vara läsvärt, intressant, innehålla fina bilder och vara något så när tankeväckande kan det vara något av en kamp ibland. Oftast är det kul och jag har tusen tankar i huvudet men som jag skrev igår, när jag har pms, så blir det som om jag inte tänkt en tanke i livet. Visst kan det vara kämpigt ibland annars också men inte så ofta och inte inte på det här viset.

Bloggar är ju också ganska känsliga medier, det behövs inte lång tid av oaktivitet innan läsarantalet droppar något vilket kan vara lätt stressande. Jag tar ju också den här bloggen på ganska stort allvar, jag ser den nog lite som en arbetsträning. Det har blivit viktigt för mej att hålla och uppdatera i alla fall 2-3 gånger om dagen. På något vis bevisar jag något för mej själv då: Jag lägger inte ned, jag KAN hålla i i vått och torrt.

Men ibland får en kapitulera lite och inse att en inte är på sin kreativa topp jämt. De varar ett par dagar, de här dipparna, sen så har jag tusen tankar i huvudet snart igen. Och även om jag är en aning gnällig nu så tycker jag att det är UNDERBART att blogga och läsa bloggar. Det är utvecklande, inspirerande, kul, kontaktskapand och massor med fler positiva saker.

Känner ni som bloggar någongång någon form av ”bloggstress”?

12 tankar om “Detta med att driva blogg – kul, lätt, svår & spännande grej

 1. Inte längre. När jag gjorde det slutade jag blogga en längre period och sedan satte jag igång på mina egna villkor igen. Vilket innebär att jag bloggar när jag känner för det :-). Jag har inga som helst ambitioner med bloggen. Har inga annonser, vill inte blogga på någon annan site, inga samarbetspartners osv. Bloggar för att det är roligt och för alla underbara människor jag får kontakt med. Tillräckligt med stress i alla andra delar av livet ju!

  Gilla

  • Vad skönt att du kunde göra så! En ska ju göra’t på sina villkor. Kanske ställer jag lite krav på mej själv för att jag inte gör något annat just nu och det är ju lite galet så klart.

   Gilla

 2. Nej, jag har ingen bloggstess längre. Nu publicerar jag inlägg för min egen skull, när jag själv vill och har lust. De som vill får läsa. 🙂
  Helt klart är det inte bara att ”slänga ur sig” inlägg. Jag är väldigt noga med vad jag publicerar på min blogg. Det måste vara något jag kan stå för och som är JAG.
  Kram

  Gilla

  • Ja, så känner jag också, att det är viktigt vad jag publicerar. Sen behöver det inte vara jättespeciellt men det måste vara, som du skriver, jag.
   Kram!

   Gilla

 3. Både ja och nej.
  Visst kan det kännas lite frustrerande när man har blogg-torka, och/eller inte har tränat och har något annat intressant att skriva om. Men jag försöker släppa det. De som följer mig och gillar min blogg ”på riktigt” (!) slutar inte läsa om jag är ledig en vecka.

  Kram M

  Gilla

  • Ja, jag tänker också lite så. Samtidigt har bloggen liksom blivit min ”prestation”, nu när jag inte arbetar och då kan det kännas jobbigt när det är lite tomt. Men sen får en ju faktiskt vara lite tillåtande mot sej själv och slappna av ibland 🙂

   Gilla

 4. Jag kan känna mig stressad över att jag har gjort något och vill blogga om det men att det krävs tid och många bra ord för att få fram det jag vill. Tex om jag sprungit ett lopp och vill beskriva det i detalj men inte riktigt hittar tiden. 🙂

  Gilla

  • Jag förstår hur du menar! Ibland har en ju inte tillfälle att blogga när en väl har orden heller och så känns det som om det inte blir lika bra när en väl får tid att sätta sej ned.

   Gilla

 5. Ibland gör jag det. Jag kan liksom känna att jag verkligen vill blogga, men att jag inte har nåt att skriva om, vilket kan vara stressande. Eller när jag har mycket att skriva om, men inte hinner.

  Gilla

 6. Jag bloggar inte själv (har gjort) men jag kan DEfinitivt känna av bloggstressen ändå! = alltså stress över att jag inte hinner med att läsa (och gärna kommentera) alla fina bra intressanta inspirerande upplysande roliga bloggar jag följer. Och det blir ju etter värre om/när bloggerskorna producerar både ett o två o tre inlägg om dagen..! Hallå! Pik! Det räcker gott ock väl med ett livstecken om dagen! Eller varannan dag. Eller närhelst det passar skribenten. Tycker att innehållet är sju gånger viktigare än frekvensen. Keep up the good work! 🙂

  Varsågod för min åsikt 😉

  Gilla

  • Haha, tack för din åsikt!
   Ett inlägg om dagen kommer jag nog ha svårt att hålla mej till. Hoppas du vill läsa ändå 🙂
   Men som du skriver, innehållet är verkligen det viktigaste.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s