En ”sån” runda..

jag1

 

Ni vet, ibland blir det bara en ”sån” runda, en sån som inte stämmer. De dyker upp ibland, de där springturerna. Ibland blir en helt tagen på sängen över trögheten och ibland kände en att det skulle bli så redan innan. Idag var en sån dag då jag blev lite förvånad.

När jag gav mej ut idag var det fantastiskt väder, marken var torr och jag hade solen i ansiktet. Det kändes kort sagt som upplagt för en finfin springtur. Men så tog jag första löpstegen och kände hur stela och tunga mina ben var, de som annars brukar vara pigga och studsiga efter en lite längre vila. Sen sprang jag lite till och kände hur flåset inte riktigt var med mej, luften var liksom svår att få ned. Jag hade tänkt mej 5 kilometer idag men det slutade efter 3,37. Klart jag hade orkat att springa alla fem men kroppen kändes så i otakt, det var liksom inte kul. Tempot var i och för sej rätt bra (6.18) men det hade nog rasat en del sen.

Klart en blir lite sur och undrar vad det beror på när det inte går som en tänkt men samtidigt vet jag att de kommer ibland, de där rundorna när kroppen inte är med. Det liksom bara är så och som tur är händer det sällan. Sist jag kände mej så här slut var nog flera månader sedan. Och ja, så kan en fundera på vad det beror på? Jag har i och för sej mens men grejen är att jag brukar springa ganska bra då. Sen har jag ju varit rätt hostig och inte så aktiv i veckan så det är möjligt att kroppen fick en liten chock.

Nåja, nu är jag i alla fall på banan igen och har ”sprungit igång” kroppen lite!

2 tankar om “En ”sån” runda..

  1. Usch, avskyr såna rundor. Men som du säger, de kommer ju då och då… Man får påminna sig om att nästa kommer bli mycket bättre! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s