Mitt problem med vattendrickande

vatten1Jo, en brukar ju få höra att det är viktigt att dricka mycket vatten. Jag vet också att många har problem med att få i sej tillräckligt mycket vatten per dag, det finns ju t.o.m appar att ta till hjälp för att komma ihåg att dricka. Mitt problem är det direkt motsatta! 

En normal människa bör ju få i sej runt 3 liter vatten om dagen (varav ungefär hälften kommer från kosten). Alltså, jag vet inte hur mycket vatten jag bälgar i mej på en dag men det är MYCKET mer. Det har blivit lite som ett tick eller nästan ett beroende, jag liksom dricker vatten utan att tänka på det. I princip varje gång jag går ut i köket dricker jag ett glas vatten.  Det är inte så att jag känner mej direkt törstig, jag snarare inbillar mej att jag är det.

Jag tror att detta började då jag för rätt många år sedan hade ganska många urinvägsinfektioner. Då är det ju bra att dricka ofta och kissa mycket  för att liksom skölja ur. Dessutom har jag haft någon slags skräck för att bli uttorkad och till sist är det ändå kanske alla de där tjejtidningstipsen från tonåren: ”Drick mycket vatten och få fin hy” typ.

Detta kanske låter lite som ett icke-problem men det är faktisk ett problem ändå. Det finns ingen vits med att slurpa i sej massor med vatten varje dag, kroppen hinner inte tillgodogöra sej det och det blir snarare belastande. Dessutom vet jag ingen som måste kissa så sjukt ofta som jag – Jag är värre än en gravid kvinna.

Men jag har i alla fall en plan: Jag tänkte att jag kunde mäta upp mitt ungefärliga vattenbehov i en tillbringare och ställa i kylskåpet (kanske festa till det med lite citron t.o.m) och sen hålla mej till det vattnet under dagen. Ungefär som såna som dricker för lite får göra, fast tvärt om på något sätt?

Hur är det med er? Dricker ni lagom, för lite eller för mycket vatten? Är det någon som har samma problem som jag?

13 tankar om “Mitt problem med vattendrickande

 1. Ping: Skosulan.com | Vatten, ett farligt gift

 2. Jag har en flaska på 5 dl på jobbet..dricker nog 1 liter där och hemma tar jag nästan…jämt för vana att dricka lite när jag änså ska gå förbi vasken i köket… Börjar dagen med ett stort glas vatten med citron..

  Gilla

  • Det är också en vana för mej, att dricka så fort jag passerar köket. Är bara det att jag gör det typ en trilijon ggr på en dag..haha

   Gilla

 3. Åh jag dricker typ inget! Ett glas till maten typ. Och jag borde dricka mycket mer, vet inte hur jag ska få till det. Plus att kissandet blir så jobbigt.

  Gilla

 4. Åh, jag är lite som du. Dricker för mycket vatten (det går i en rasande takt, hänger inte med själv i svängarna) och måste gå och kissa hela tiden. Himla irriterande faktiskt. Det var värst när jag jobbade på tåg förut, då kunde jag ju inte gå på toa när jag ville, så då fick jag ransonera vattnet, haha!

  Gilla

  • Ja, det är ju det, irriterande att gå på toa hela tiden. Ibland försöker jag hålla mej men jag kan liksom inte slappna av om jag känner att jag är kissnödig. Blev lite bestört när jag fick höra att det t.o.m kan leda till inkontinens 😮

   Gilla

 5. Jag har varit som du men har kommit bort från det. Jag minns inte riktigt hur det gick till, och tyvärr har det gått för långt åt andra hållet. Nu måste jag verkligen jobba på att komma ihåg att dricka utöver det obligatoriska vattenglaset på lunchen och till middagen. Det låter rätt smart att ”ransonera” vattnet för att hamna på en lagom nivå.

  Gilla

 6. Jag dricker nog kanske 1.5 liter vatten om dagen plus att jag dricker kanske 5-6 dl örtte också. Jag känner direkt om jag druckit för lite vatten dagen innan för mina läppar blir torra som fnöske och börjar flagna och bli röda. Så jag försöker hålla mig till 2 liter om dagen.

  Det låter som en bra idé att ha en kanna vatten som du dricker av under dagen. Gurka eller ingefära är också gott i vatten.

  Gilla

  • Ja, det är just det att jag är så jobbig över att få i mej för lite.
   Ditt vattendrickande låter ju exemplariskt 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s