Spring, tråkväder och utveckling

snöspring2Även idag fick jag lov att ladda lite på förmiddagen innan jag gav mej ut och sprang fast jag egentligen tänkt mej en morgontur. Det var vädret som gjord’et: Någon slags snöblandat regn och lite blåst – Totalt ogästvänligt. Men jag gav mej ut till slut, dock inte på någon långrunda (någon måtta får det vara på hurtigheten). Det blev 5 km i 6,29-tempo. I alla fall gick de första 4,56 kilometrarna i det tempot, sen ringde mamma och runkeeper stängde av.

Jag kände mej rätt seg idag också men tydligen fräste jag iväg i 5,47-tempo första kilometern? Det gjorde mej lite trött och sen droppade farten kilometer för kilometer. Men ändå: Ok, det var bara en kilometer.. men i alla fall: 5.47! Jag tror faktiskt inte jag sprungit en kilometer så snabbt förut?

Det är märkligt.. En tror att inte så mycket händer men nu när jag snabbkollar mina splits på runkeeper de senaste månaderna så ser jag att jag blir snabbare och snabbare vilket känns så himla kul. När jag tänker på hur mycket min kropp och mitt flås måste ha utvecklats under de här månaderna (om två månader är det ju ett år sedan!) sen jag började springa så svindlar det lite. Jösses vad jag slet för att ta mej till det där el-skåpet ca 1,5 kilometer hemifrån och då sprang jag i ett tempo som låg långt över sju och det kändes ändå som om jag skulle dö. Nu har jag knappt börjat flåsa, ens lite, när jag passerar det där skåpet.

9 tankar om “Spring, tråkväder och utveckling

  • Ja, jättekul!
   Ja, en känner sej alltid lite extra duktig när en sprungit i kasst väder. För att inte tala om hur himla skönt badet efteråt var 🙂

   Gilla

 1. Åh vad kul, jag känner samma 🙂
  Nu tvingar dock min PT (att jag har en PT, sjukt) mig att dra NER på tempot. Sjukt märkligt känns det. Man borde väl alltid satsa på att bli snabbare! Men det finns nog en plan… 🙂

  Gilla

  • Åh, det lät sjukt proffsigt med pt 🙂
   Ja, det finns nog en plan. Spännande!
   Känner att jag skulle vilja lära mej mer om sånt jag med. Min grej är liksom att jaga på så fort jag kan för dagen..haha

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s