Ett sista om tänder

jagHej igen! Dagen igår blev bloggfri. Istället ägnade jag mej över att våndas över tandläkarbesöket halva dagen och sedan åt att vara lite tagen efter det. Fast nu är i alla fall tanden bra.

Även om det inte är det roligaste att gå till tandläkaren så är jag så himla glad över min tandläkare. Det är så viktigt att ha en bra tandläkare, speciellt när en har en problemmun som min. Jag vet inte hur många tandläkare jag varit hos innan jag hittade rätt och fann någon som verkligen lyssnade och förstod mitt problem. Nu känner jag mej alltid trygg med att ringa till tandläkaren om något krånglar plus att jag slipper dra hela min mun-historia varje gång jag går dit. En skulle kunna säja att tandläkaren är en av mina viktigaste relationer.. Eh..ja..?

Fast är det något jag inte gillar så är det bedövningen! Alltså, borra gärna i mina tänder (eller gärna och gärna…), dra ut dem eller något annant… men bedövning: Uuuuhh! Igår blev dessutom tungan bedövad. Så sjuuuukt obehagligt att inte känna sin egen tunga. Jag fick nästan panikkänslor av det. För att inte tala om hur svårt det var att prata…

Ja, men nu tycker jag att vi avslutar tandpratet. Förstår om det varit lite tradigt de senaste dagarna, men ni vet, det är så himla handikappande när tänderna inte mår bra. Svårt att tänka på något annat då.

 

6 tankar om “Ett sista om tänder

 1. Skönt att tanden mår bra nu!
  Haft massa problem med tänderna, så I know the feeling. Svårt att tänka på något annat när det krånglar och gör ont!

  Gilla

  • Ja, hur skönt som helst 🙂
   Ja, det är ju så otroligt jobbigt med tänder som inte mår bra. Hoppas dina tandproblem också är över nu!

   Gilla

 2. Men vad skönt att det blev bra! Fy, jag skulle också behöva gå till tandläkaren, men det är så länge sen jag var så jag nojjar lite över det. Jag måste ju dessutom skaffa mig en tysk sån också. Vad heter hål i tänderna på tyska tro? Det kommer bli ett svårt besök 🙂

  Gilla

  • Ja, jätteskönt 🙂
   Jag var också jättenojjig innan jag hittade rätt tandläkare, speciellt som min mun var ganska trasig. Jag kände liksom att jag fick lov att förklara mej hela tiden. Men du, ta tag i det även om det är svårt *pepp*. Det är så himla skönt att ha en bra ”mun-person” att vända sej till om tänderna krånglar.

   Gilla

 3. Härligt att tanden är bra igen! Jag är också lite nojig och nu har en fyllning lossnat från en tand så det är ett ganska stort hål…men kostar ju så mycket så jag har inte råd att gå, och har för den delen inte hittat ngn jag trivs med utan letar efter en ny varje gång vilket ju är ett litet projekt i sig 😦

  Gilla

  • Vad jobbigt med fyllningen 😦 Och så tycker jag att det är så hemskt att just tänder blivit en ekonomisk fråga. Det är ju så dyrt att vissa helt enkelt inte har råd att fixa tänderna vilket är hemskt. Jag har eg heller inte råd men måste verkligen gå eftersom alla tänderna med största sannolikhet skulle trilla ut annars. Håller tummarna för att du hittar någon bra och slipper få ont i tanden.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s