Färskost på solrosfrön

solrosfrö

 

Ok, detta kommer inte att se ut som det mest färgsprakande och aptitliga ni sett men jag lovar att den här ”färskosten” på solrosfrön är supergod. När jag för ett tag sedan skrev och funderade om en kunde göra smör på solrosfrön tipsade So, I live in Berlin om att det inte bara gick att göra smör utan också en typ av pålägg, som färskost ungefär. Jag har tänkt att jag ska prova ett tag men inte kommit till skott men för ett par dagar sedan gjorde jag ett försök. Dock freestylade jag helt och det blev så otroligt gott. Ni måste testa!

Jag smaksatte min färskost med vitlök och tryffelolja men de ingredienserna kan en helt byta ut mot örter, soltorkade tomater, oliver eller något annat en tycker om.

Du behöver:

  • 2 dl solrosfrön
  • 4 msk neutral olja (jag tog raps)
  • 1/2 tsk salt
  • peppar
  • 1-2 tsk tryffeloja (eller annan smaksättning)
  • en vitlöksklyfta

Gör så här:

Häll alla ingredienserna i en skål och kör med mixerstav till önskad konsistens – Så lätt är det! Jag gillar min ”färskost” med lite bitar i men det går också att köra till en helt slät konsistens. Skulle du välja att ha annan smaksättning i, ex oliver tror jag att det är bäst att hacka dem och blanda i på slutet så att det inte blir en enda gröt.

smörgås

färskost2

 

8 tankar om “Färskost på solrosfrön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s