Motivation och favoritjeansen

Alltså, jag har ju inte tappat motivationen helt. Jag tränar ju och äter …erhm…hyfsat… Oftast. Men lite så känns det ändå, att jag tappat det lite. Inte löpningen, ABSOLUT inte löpningen, den tänker jag leva med hela livet. Det är det där med vikten som inte riktigt går som på räls längre. Och så är det ju så jobbigt att skriva om detta med vikt, att vilja gå ned o.s.v utan att bidra till någon slags vikthets (Ni vet ju hur jag tänker, jag har skrivit om det förr).

Så här är det: Jag körde ju ”resan mot favoritjeansen här på bloggen, som någon slags motivation och pepp till mej själv. Sen kom jag i de där jeansen och min viktnedgång avstannade mer eller mindre, inte helt, men nästan. Det var en sån rackarns bra motivation, att jag hade ett mål, att ni såg. Efter det blev målet en aning mer flytande, eller inte flytande för det är samma mål men jag tappade fokus lite. Ett tag slogs jag av tanken att jag kanske skulle köra en ny jeansresa, men nä.. det skulle kännas lite konstigt.

Bara för att förtydliga, jag har inte helt tappat omdömet och vill rasa i vikt till varje pris, målet är detsamma: Jag vill ned till normalt bmi och dit är det fortfarande några kilon. Men ja, jag tror jag måste skaffa mej ett tydligt mål, en plan, så som de där byxorna var ett sånt tydligt mål det kunde bli: visuellt, mätbart, bekräftande.

 

 

8 tankar om “Motivation och favoritjeansen

 1. Det är ju lite lättare med ett konkret mål. Du får ta upp en hantel som väger 3-4 kg och tänka: skulle jag vilja ta med den här ut på en springtur? 3-4 kg är ju inte så mycket men blir ju en belastning att springa med. Jag vet inte hur mycket du vill ner men försök hitta ett bra mål. Jag har oxå stannat upp, ca 1 kg från mitt mål. Spelar ju ingen större roll men jag vill gärna nå målet jag satt upp. 🙂

  Gilla

 2. Klart att en behöver tydliga mål, hjärnan är en så enkel pryl ändå! Gärna visuella och gärna såna som känns nåbara utan knöl. Jag tycker att Linneas motivation är bra!

  Gilla

  • Ja, så enkelt men ändå så svårt att komma på ändå. Och ja, jag har kommit på att jag är en visuell och konkret person så jag behöver det nog verkligen. Något jag kan ta på och se. Jag gillar också Linnéas idé!*hämtar hantlar*

   Gilla

  • Ja, jag tror nog det ska gå 🙂 Jag tror bara att jag var så fast vid det gamla målet att jag liksom glömde att fortsätta. Gillar också mål, bara de inte blir krav och något som får en att känna sej sämre. Positiva mål skar’e va 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s