En lista om löpning!

Jag blev utmanad av Mias steg att fylla i denna lista löpning och vilken slags löpare jag är så då gör jag så klart det! Älskar listor – En kan låtsas att en är superviktig och blir intervjuad och så och sånt gillar en ju. (Att vara superviktig alltså!)

1. Vilken typ av löpare är du?

Jag är ju först och främst en nybörjarlöpare, en ivrig och ihärdig nybörjarlöpare. Sen är jag också en fartjagare på gott och ont. Jagar ALLTID fart.

löpartyp2. Hur länge har du löpt?

Jag började en bit in i Juni 2013 så om inte allt för länge är det ett år.

3. Hur mycket löper du per vecka?

Alltså, jag skulle vilja säja 3-4 ggr men om en slår ut det så blir det nog snarare två. Vissa veckor kutar jag som en galning nästan varje dag och vissa veckor kan det bli inget.

4. Vilket är ditt “feelgood” tempo?

Oj vad svårt! Det är olika på olika sträckor och beror på dagsformen men typ 6.40 tror jag att jag skulle kunna tuffa på i i en evighet även om jag kan springa både fortare och saktare.

5. Vad måste du ha med dig på ett pass?

Förutom bra springkläder och skor så är det ju absolut min telefon. Jag är en människa med ett ENORMT säkerhetstänk som vill kunna ringa på hjälp vid eventuellt benbrott eller liknande. (Att jag nästan alltid springer i tät bebyggelse hör inte till saken..hrm..)

6. Varför springer du?

Det började med det rätt simlpa ”en går ner i vikt av att kuta va?” och så tyckte jag det skulle vara så coolt att kunna springa.  Men vikttänket överskuggades snart av hur himla kul det var, hur stark jag kände mej, hur bra jag mår psykiskt av att springa. Jag skulle nog säja att själva måendet är den främsta anledningen till att jag springer.

jag1

7. Har du någon gång ljugit för att få springa?

Alltså, ska en börja ljuga för att få springa så tänker jag att en antingen har ett osunt träningsbeteende eller en väl kontrollerande omgivning. Så nej.

8.  Hur ofta köper du löparskor?

Jag har ju bara sprungit i knappt ett år. Jag började i dojjor som var flera år gamla men dock inte speciellt använda och sen fick jag ett par nya skor när jag glömde de gamla intorkade i Dalarna. Så en gång/år?

skor

9. Var/hur handlar du din löputrustning?

Jag har nog handlat all min löputrustning hitills i fysiska butiker, typ Stadium. Ja, just ja: Jag köpte en vindjacka av Linnéa också.

10.  Dygnets bästa springtid?

Tidig morgon, före frukost!

11. Hur ofta tävlar du?

Eh.. aldrig? Nä, men i år ska det bli av! Förra säsongen tog jag mej med nöd och näppe 4-5 km så det kom liksom aldrig på frågan med några tävlingar.

12.  Vilken är favoritdistansen?

Jag måste ju säja 5 kilometer eftersom det är det jag springer som oftast. Annars älskar jag ju att ge mej ut på en längre runda i lugnt tempo.

13.  Har du ett mantra som du rabblar i huvudet när du blir trött?

Japp! ”Det är detta som bygger uthållighet, det är detta som bygger uthållighet, det är detta som byhyhyhyyygger uthååååållighehehehet”

14. Springer du helst i grupp eller ensam?

Båda har sin charm tycker jag. Springa ensam = Tid för massa eftertanke. Springa i sällskap = Enorm pepp.

tvåpar

15. Hur återställer du dig efter ett långpass?

Vilar någon dag och känner efter hur kroppen känns. Är noga med stretch.

16. Vilken snabbhetsträning föredrar du?

Har ju precis börjat springa lite intervaller. Gillar mitt egna upplägg just nu. Ganska fritt, inga fasta tider eller distanser.

17. Vilket lopp drömmer du om att springa?

Oj, svårt! Jag är inte så haj på vilka lopp som finns men något som går på natten kanske vore häftigt? Och typ något maffigt marathon?

18. Vilken kändis skulle du helst vilja springa med?

Det skulle ju vara extremt kul att springa med och få coachning av Malin Ewerlöf som vissa lyckoostar fick på BBC. (Fast hon fick ju lov att springa jäääättesakta så klart.)

19. Vilka tre till fem löp/träningsbloggare utmanar du att fylla i den här listan?

Jag vill utmana Linnéa, Lina, Anna och Ida.

 

 

6 tankar om “En lista om löpning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s