Shortsväder

När jag började springa förra sommaren var jag rätt självmedveten. Jag sprang till att börja med i bomullstajts och en stor t-shirt, kunde absolut inte tänka mej att springa i något som inte täckte rumpan. Men som jag skrivit förut, ju mer jag sprang, desto mer väcktes kroppssjälvförtroendet, inte nödvändigtvis för att jag blev mindre utan för att jag fylldes av en så stor uppskattning för min kropp: Klart den skulle springa i sköna kläder! Nu har jag för länge sedan insett att en springer som bäst i tajta och kroppsnära utstyrslar som andas och klär mej alltid så när jag kutar. Även om jag inte är pinnsmal så rör det mej inte i ryggen att strutta runt i tajts och en kort, (alltså inte magkort) tajt t-shirt.

Men en grej vågade jag aldrig förra sommaren: Shorts! Jag bestämde mej dock för att denna sommar, då skulle jag springa i shorts. Min övertygelse blev ännu starkare då jag sprang i värmen idag. Svarta, blanka tajts var rätt varmt och det hade varit hur härligt som helst med bara ben.

Här under har jag plockat ut lite shorts jag tycker är fina:

hmsvart179

 

hm179

 

domfstadium249

 

adidasstadium299

11 tankar om “Shortsväder

 1. Hm-shorten har jag också kikat på! Supersnygga. Just nu har jag bara ett par korta New-balance-shorts.
  Behöver något lite mer ”otight” (men inte för att dölja dock, bara variation)! 😀

  Grymt kul att du har hittat självkänsla och respekt för din kropp. Jag blir så glad när jag läser! 🙂
  Kram M

  Gilla

  • Ja, jag lutar också åt någon av HM-varianterna! Gillar att de inte är superduperkorta.

   Vad glad jag blir att du blir glad 🙂
   Kram!

   Gilla

 2. Jag hoppas på att komma dit du är, att vara tillfreds med min kropp och skippa det otajta..och jag tror att jag kommer kommer att lyckas, kanske inte med shorts i år men vem vet 😉 Du kan inte ana vilken inspiratör du är för mig, är så glad att jag hittade din blogg!

  Gilla

 3. Ja, shortsspring (eller -träning) vågade jag mig på för första gången förra sommaren. Ingen stirrade på mina celluliter. Eller så gjorde de det, men jag brydde mig exakt ingenting för jag sprang/tränade ju och ergo vann jag 🙂

  Gilla

  • Haha, men så är det ju: En vinner iaf iom att en är den som tränar, alltså spelar eventuella skavanker ingen roll 🙂

   Gilla

 4. De översta från hm hag jag, de funkar kanon! Ett tips: smörj dig med vaselin där låren går ihop, jag får skavsår efter ca 7 km, men med vaselin slipper jag.

  Gilla

  • Åh, tack för tips! Funderade faktiskt lite över skavsårsfaktorn. Jag vill ju liksom inte ha knälånga shorts men undrade om det kanske var ett måste för att slippa skav. Nu vet jag! 🙂

   Gilla

 5. Vilka fina! Jag hoppas också på att använda shorts mer i sommar än jag gjort tidigare. Jag har ett par shorts med korta (så de knappt syns) innertajts i och det funkar toppen mot skavsår.

  Gilla

 6. Ping: In need of träningstoppar! | Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s