Frukt o bärsallad med frö-crumble

fruktsallad1

 

Alltså, att säja att denna dag varit toppen är väl att ta i. Jag har dragits med någon jobbig spänningshuvudvärk hela dagen, en sån som lägger sej som ett hårt band runt huvudet. P.g.a huvudvärken har jag också känt mej tämligen oinspirerad. Nåja, en ska väl ha såna dagar också..

Jag tröstade mej i alla fall nyss med en frukt och bärsallad med en egenuppfunnen frö-crumble med honung och kanel. Själva salladen är eg bara två äpplen (representing the frukt) och frysta trädgårdsbär (hallon, blåbär, vinbär, björnbär) men den blev ändå rätt härlig och ”comfort food:ig” när jag toppade den med en klick creme fraishe och crumble så jag tänkte att ni skulle få receptet på det däringa smulet.

fruktsallad2

Du behöver (till 1 port)

  • 2 msk solrosfrön
  • 1 msk sesamfrön (eller kanske ännu hellre kokos?)
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk kanel

 

Gör så här:

Rosta fröna i en torr stekpanna. När de är gyllenbruna adderar du honungen och kanelen och har kvar på plattan typ 30 sekunder  så att det får klibba till sej. Akta så att det inte bränns bara! Bre ut blandningen på en kall tallrik eller ett bakplåtspapper och låt svalna lite. Klart att strö på vad du behagar!

4 tankar om “Frukt o bärsallad med frö-crumble

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s