Detta med vatten: Vattenflaskor

Jo, nu när jag mer regelbundet börjat ge mej ut på lite längre springturer och det dessutom börjar bli varmt så har jag identifierat ett behov: Jag behöver ta med mej vatten! Förra sommaren sprang jag ju i värmen men då sprang jag som längst 5 km så jag klarade mej utan medhavt vatten, nu är situationen där emot lite annorlunda. Här om dagen när jag sprang en 7,5- kilometersrunda blev jag supertorr i halsen och helt galet törstig eftersom det var så varmt. Igår var det svalare så trots att jag sprang ganska långt så gick det bra utan vatten. Men tanken är ju att jag ska komma upp i halvmaralängd under den här sommaren och om jag då springer i värmen behöver jag verkligen ha extra vätska med mej.

Har funderat lite på vad jag ska välja för lösning? Alltså, vätskebälte känns lite väl ambitiöst (plus att jag hört att det är svårt att hitta ett som sitter bra och inte stör). Jag lutar mer åt att ha en flaska som är bekväm att hålla i handen. Jag hittade två alternativ när jag letade runt lite: dels en miniflaska som egentligen är till för vätskebälte men som ser smidig ut att hålla i handen. De säljs i fyrpack och kostar 49:- på Stadium. Jag undrar bara om de är väl små? (De rymmer endast 12,5 cl). Det andra alternativet hittade jag faktisk på Rusta. Det är en bpa-fri (bra grej), mjuk flaska som rymmer 480 ml. Jag tänker att den borde vara skön att hålla i handen eftersom en liksom kan krama ihop den.

Vad tycker ni? Har ni några tips till denna törstiga person?

vattenstadium

vattenrusta

 

15 tankar om “Detta med vatten: Vattenflaskor

 1. Vätskebälte är bra! Det skulle jag helst välja… Men nuförtiden ska man ju även hålla koll på om plastflaskorna är giftiga… Har inte så mycket koll på det själv men drömmer om en snygg giftfri flaska från green kanteen… Dyrdyra dock…

  Gilla

  • Ja, någon gång blir det säkert ett vätskebälte. Är lite rädd att det ska studsa runt bara?
   Jo, det är lite knivigt, det där med plasten. Flaskan från Rusta var iaf bpa-fri 🙂

   Gilla

 2. Det är nog väldigt individuellt det där.
  Jag köpte ett vätskebälte. Satte jag det i midjan (typ ovanför naveln) satt det ok, men det kändes som att det tryckte på magen…. Satte jag det på höfterna (där jag VILLE att det skulle sitta) gled det upp i midjan…

  Att ha något i handen känns inte helt säkert, särskilt ute i skogen om man ramlar. Så jag har ju köpt en Salomon-rygga. Har dock inte testat den (än). Snart så… 🙂

  Min poäng var; man får nog prova sig fram och hitta det som passar en själv.
  Kram M

  Gilla

  • Ja, det är lite det jag är rädd för med vätskebälte, att det ska hoppa runt. Oj, själva säkerhetsaspekten med att ha något i handen har jag inte tänlt på men jag springer ju en å andra sidan oftast på asfalt.

   Rygga låter ju också jättesmidigt! Du får rapportera hur det kändes när du provat 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Jag har provat mig fram lite när det gäller vätskebälten och det är nog som någon skrev tidigare ganska individuellt vad man gillar. För mig har ett bälte från Salomon (där flaskan sitter på ”snedden” bak) passat bäst. Det rör sig lite men inte speciellt mycket och bältet har en ganska rymlig ficka, så man han få med sig lite allt möjligt 🙂 Jag har ett fint Nike-bälte också med två små flaskor, tyvärr helt värdelöst – hoppar, rör sig och ”snurrar runt magen” som bara den. Har även provat att springa med en lite specialflaska som var gjord för att hålla i handen och då spännande jag mig i axeln, så det kan jag inte heller rekommendera… LYCKA TILL med löpningen!

  Gilla

 4. Jag har haft som ett band som fästs på överarmen, och i bandet sitter det en liten flaska. Den funkade bra, för den störde inte och mer vatten ön så behövde jag inte. Nu hittar jag den dock inte och när jag sprang i förrgår hade jag en flaska i handen, vilket var rätt störande. Ska nog leta mer efter det där bandet… De där från Rusta såg bra ut annars!

  Gilla

 5. Jag hade tyckt att det var jobbigt att springa och hålla något i handen så länge så jag hade nog kört vätskebälte. Jag har ett från stadium som rymmer fyra sånna små flaskor du kollat på. Helst vill jag att bältet ska sitta på höften men det åker upp men när det sitter i midjan funkar det bra. Jag måste bara vänja mig vid att ha nåt i midjan. 😉

  Gilla

  • Tänker också att jag får lov att ha vätskebältet i midjan i såna fall. Annars kommer det garanterat att studsa på min rumpa 😀

   Gilla

 6. Jag köpte vätskebältet från soc, trodde det skulle vara jobbigt att springa med men för mig funkar det kanon då jag har det runt midjan.
  Och du har nog rätt om att en flaska är väl lite att ha med sig ut, ryms inte mkt i en sån..
  För egen del skulle jsg nog bli störd av att ha något i handen hela rundan, men alla är vi ju olika 😀

  Gilla

  • En gillar ju soc 🙂 Jag brukar ofta ha nycklarna i handen när jag springer men det är iof inte lika tungt.

   Gilla

  • Tack för tips! Att det kan påverka löpsteget att ha något i handen hade jag inte ens tänkt på. Tåls att tänka på!

   Gilla

 7. Ping: Mjuk vattenflaska | Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s