En nyfiken testare!

Malin kommenterade bl.a så här på detta inlägg om tandkräm och fluor:

Jag är nog en ”sån” som tycker att det kan gå liiite överstyr.
Visst är det bra att ifrågasätta saker och tänka själv. Undersöka innehåll och vad som är bra och dåligt m.m. Sen finns det ju många undersökningar, och alla pekar ju inte i samma riktning.

Svårt att veta vad som stämmer och inte.

Jag förstår precis hur hon menar och håller verkligen med. Det kan bli en aningen stressande med alla nya rön: inte äta gluten, plastbanta, undvika mejeriprodukter, gamla hederliga: Chips ger cancer, fett är bra, fett är dåligt, kolhydrater är bra, kolhydrater är dåligt och tusen saker till och brevid varje teori står ett gäng människor som tror stenhårt på sin sak och propagerar hårt för den.

I alla fall, det fick mej att tänka på hur jag förhåller mej till nya rön? Vad jag kom fram till? Jo: Jag är en glad och nyfiken testare! Jag får liksom inte panik och slänger ut tandkrämen eller plastbunkarna genom fönstret, det är snarare så att jag tänker: ”Jo men …hm.. om en kanske skulle….?” och så blir jag väldigt, väldigt nyfiken. Det ligger nog i min person tror jag, att vara nästan lite som ett barn och bara: ”Lotta också prova!” Sen är det ju så klart också så att jag vill testa själv för att kunna bilda mej en egen uppfattning.

Därmed inte sagt att jag inte är källkritisk och går på saker hur som helst. Jag tror det är viktigt att inte bara köpa saker rakt av men sen finns det ju grejer som verkligen inte är farliga att prova och då gör jag ofta det. För att det är spännande, för att jag vill veta. Jag tror att det är när alla de här nya rönen skapar ångest, stress och rädsla, eller när en grupp inte respekterar att andra kan tro på en annan teori än dem och blir dömande, som de blir ett problem. Jag kan också tänka mej att det kanske blir än mer stressande när en har barn, att en vill ge sitt barn det bästa och absolut inte utsätta dem för något skadligt. Jag vet inte, jag har ju inga kids.

I alla fall: Jag fortsätter att vara en glad testare som provar allt från fluorfri tandkräm till kalorifria såser (inte för att det är något nytt rön men ni fattar?). För att jag är så in i norden nyfiken på det mesta, för att det är kul och jag gillar det helt enkelt!

Hur är du? Tycker du det kan vara stressande med nya rön eller är du också en som provar allt möjligt?

6 tankar om “En nyfiken testare!

 1. Jag försöker att slå ifrån mig alla nya rön som kommer, vad som är farligt ena året är livsnödvändigt nästa osv. Trött på det. Tex cancer ac chips. Jag tror att om man äter så mycket chips så man får cancer dör man nog av att allt fett täpper till allt i kroppen före. Sunt förnuft tror jag på.

  Gilla

  • Alltså, vissa grejer orkar en verkligen inte ta åt sej av. Tror du har väldigt rätt angående chipsen 🙂

   Gilla

 2. Media blåser upp allt som sägs vara farligt väldigt fort och mycket tycker jag. Jag känner att jag går efter sunt förnuft och provar gärna, det som fungerar för mig kanske inte fungerar för någon annan.
  När en är ny som förälder blir en matad med så mycket så ibland blir en ju knäpp av bara det. En vill ju gärna inte utsätta sin nybakta kärlek för farligheter men samtidigt så vet en ju inte vad som är rätt å vad som är fel. Bara att testa sig fram och finna sitt förnuft. 🙂

  Gilla

  • Ja, precis! En får ju vara kritiskt där och inte bara hänga med i svängarna. Jag tror jag tänker som du: testar gärna och behåller det som funkar för mej.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s