Guilty pleasure

nudlarotryffel

 

Eller, speciellt guilty är den ju inte alls men väl en pleasure för mej. Min kärlek för snabbnudlar alltså: Väldigt skum men likväl kärlek. Idag åt jag det till lunch och tänkte spontant att det verkligen inte är bloggmaterial. Men det kanske är just det det är, att visa båda sidorna av myntet? Att inte måla upp en bild av att jag är en sån som jämt äter hälsosamt, så som det kanske kan tolkas utifrån bloggen p.g.a den typen av recept jag lägger upp. Naturligtvis vill jag sköta om min kropp och ge den bra mat med kvalité för det mesta men ibland slinker också ett paket snabbnudlar ned och det ska jag väl inte hålla på och hymla med?

Jag kan tycka att det finns en nästan hätsk stämmning över dålig mat ibland. Människor utropar: ”Hur kan en äta sån skit??” i affekt. Det blir lite skuldbeläggande och besatt tycker jag. Klart att skräpmaten också är ett problem men en kommer inte att dö av lite snabbnudlar ibland.

(Jag äter mina med smör, svampkryddpåsen och tryffelolja. Mmmm)

4 tankar om “Guilty pleasure

 1. Ååååååå vad gott! Jag gillar också snabbnudlar, galet länge sedan jag åt det! Jag älskar verkligen att laga mat och gillar att hålla på länge och från grunden. Tänker mycket på tillsatser och sånt, men ibland släpper jag det. Tycker att det är kul med surdegar, koka egen fond och att testa nya grejer som verkar komplicerade. Inte för att vara överambitiös eller glänsa utan för att jag verkligen älskar det. Lite som med träning, älskar när jag lyckas med nåt som 10 första försöken är helt oätligt eller i alla fall ser oätligt ut. (Vet inte varför men när det gäller matlagning är många snabba på att säga ”nä, men det är jag dålig på” när någon säger något litet om att hen älskar det. Varför trycka ner sig själv när någon pratar om sitt intresse? Det är ju inte det man är ute efter när man vill berätta om sin glöd. Well, det var ett sidospår… 🙂 )När jag är på humör (alltså inte stressad, trött eller blodsockerfall ner i tårna) är matlagning avkopplande, kreativt och spännande. I ena stunden står jag och sjunger glatt medan jag rör i en gryta för att nästa sekund svära åt att jag bränt vid nåt i ugnen. Är jag trött eller pmsig händer det att jag gråter, haha. Alla känslor är med och jag trivs som fisken i vattnet. Kan hålla på i timmar.

  Tror inte att många som känner mig har någon aning om att jag gillar snabbnudlar, det känns som att det inte ”passar in” i mitt matintresse. Men vad gör det? Sån är jag! 🙂 Finns ju inte bara en sida. 🙂

  Det som är gott är gott! Du satte huvudet på spiken. Snabbnudlar är verkligen ett av mina guilty pleasures! Sååå gott! Fiskbullar också. Förut var det även pasta med ketchup, men har nog förätit mig på det. 😉

  Alltså, kan vi inte bestämma att alla slutar med skuldbeläggande kring mat? Så sjukt onödigt och slöseri med tid och välmående. Jag tror på att äta det man är sugen på och det man faktiskt gillar och som man mår bra av, själsligt och kroppsligt. 🙂

  Funderar på att springa till ICA och köpa ett paket nudlar… 😉

  Gilla

  • Åh, känner igen mej! Gillar också att exprimentera i köket, testa nytt. Ibland blir det toppen och vissa gånger pannkaka. Älskar själva testandet 🙂

   Ja, men precis! Mat har blivit så himla känsligt. Antingen ska en inte äta s.k skit, ens ibland eller så slår det över åt andra hållet och den som undviker ex. gluten eller kolhydrater blir utskälld ”för en ska minsann äta riktigt mjöl”. Det blir så extremt och svårt att få ett avslappnat förhållningssätt då. Alla får göra så som det funkar för dem tycker jag 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s